Review: Kinesis Freestyle 2 2016-03-24T09:13:24

Android-tip: Snelkoppelingen naar favoriete sites op homescherm

Review: Netgear R6400

Review: Kinesis Freestyle 2

Gebroken bordje

Review: Kinesis Freestyle 2

Als u veel typt of snel last hebt van klachten bij het gebruik van een toetsenbord is een ergonomisch exemplaar het overwegen zeker waard. De Kinesis Freestyle 2 is zo’n bord en bestaat uit twee delen.

Dat het toetsenbord uit twee delen bestaat, it is gedaan om – vergeleken met een traditioneel toetsenbord – de onderarmen en polsen zo min mogelijk te belasten. De afstand tussen de twee delen kan naar wens ingesteld worden, evenals de hoek waaronder de twee delen staan ten opzichte van elkaar. Het is mogelijk om de delen aan elkaar te bevestigen met een koppelstuk, maar u kunt het geheel ook helemaal uit elkaar halen – met uitzondering van een kabeltje voor de stroomvoorziening. Er is ook nog een uitbreiding te koop voor dit toetsenbord, waarmee u polssteunen kunt toevoegen en beide delen in het midden wat hoger kunt plaatsen, voor een nog ergonomischer werkhouding.

In gebruik

De nadruk bij dit toetsenbord ligt uiteraard op het ergonomische aspect. Verder is er weinig spannends te melden als het gaat om de gebruikte materialen. Het bordje typt prima, al zijn de aanslagen wat aan de zachte kant. Een numeriek gedeelte is niet aanwezig, maar kan wel gecreëerd worden. Met een druk op de Fn-knop kunt u een deel van de rechterkant omtoveren tot een numeriek gedeelte. U hoeft de Fn-knop overigens niet ingedrukt te houden. De toetsen die secundaire functies hebben, blijven deze registreren tot u nogmaals op de Fn-knop drukt. Verder zijn er her en der extra toetsen aangebracht. Links waar ook de Fn-knop zit, zien we ook toetsen zitten voor knippen, kopiëren en plakken en navigatietoetsen voor tijdens het browsen. In dit rijtje is ook een delete-knop aangebracht. Aangezien die wel op een heel erg veemde plaats zit, is diezelfde functie ook te vinden boven de backspace-knop rechtsboven. Ook die positie is even wennen overigens, maar is prima aan te leren. Rechtsonder is het echter ook na enkele dagen wennen nog altijd wat te krap. Daar zitten de cursortoetsen, de rechtershift en de Page Down- en Page Up-toets elkaar wat in de weg.

Conclusie

Ergonomisch toetsenbord met veel plaatsingsmogelijkheden en een her en der wat typische lay-out.

Pluspunten:

Flexibel plaatsbaar, vrij goede aanslag, handige extra’s, bescheiden leercurve.

Minpunten:

Toetsen rechtsonder te dicht op elkaar.

Adviesprijs: € 129,–

Voor meer informatie: www.kinesis-ergo.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord