Review: Kodak-tablet 2017-08-31T14:45:16

Ziggo verhoogt up- en downloadsnelheid van duurdere abonnementen

YouTube-kanaal beheren: privacy-instellingen

Review: Kodak-tablet

Voordelige nadelen

Review: Kodak-tablet

Kodak is een naam die we vooral kennen van de fototoestellen. Maar eerder dit jaar kwam de eerste smartphone onder de Kodak-naam uit, en nu zijn de eerste Kodak-tablets – ontworpen door het Franse Archos – ook een feit.

Zowel de smartphone als de tablet bevinden zich in het budgetsegment, waar het momenteel al erg dringen is. U verwacht misschien dat de makers het verschil willen maken op camera-gebied, maar dat is slechts ten dele waar. De tablets staan vol apps voor fotobewerking, maar de camera’s zelf zijn niet om over naar huis te schrijven. Het 8megapixel-exemplaar aan de achterzijde maakt erg korrelige foto’s en de selfiecamera moet het zelfs stellen met een schamele 2megapixel-resolutie.

Horten en stoten

Goed, een tablet afrekenen op zijn camera’s is een beetje flauw. Want zeg nu zelf, hoe vaak maakt u nu werkelijk foto’s met een tablet? Toch slaat ons duurdere model op de meeste andere fronten ook de plank mis. Zo is het een van de traagste tablets die we in de afgelopen maanden hebben getest. Apps reageren langzaam en haperen constant, waardoor we telkens op de verkeerde knoppen tikken. Daardoor openen soms per ongeluk weer andere applicaties en raakt de tablet nog verder van slag. Het is een crime om mee te werken en de ergernissen lopen al snel hoog op. Wanneer we bijvoorbeeld Facebook afsluiten, loopt de tablet steevast even volledig vast voor het homescherm pas stotterend weer tevoorschijn komt.

Stug scherm

Op de bouw van de Kodak-tablet is tevens een en ander aan te merken. Het scherm reageert erg stug op aanrakingen en is in de zon slecht leesbaar. De rubberen behuizing is stevig, maar ook aan de gladde kant. Samen met het forse gewicht zorgt dat ervoor dat de tablet niet fijn vast te houden is voor een langere periode. Een lichtpuntje is de prijs, maar al bij al adviseren we u vooral om even verder te kijken.

Conclusie

De eerste generatie Kodak-tablets kunt u gerust links laten liggen.

Pluspunten
Lage prijs.
Minpunten
Zeer traag, stug scherm.

Adviesprijs: € 89,99 (7 inch) / € 129,99 (10,1 inch)

Voor meer informatie: www.kodaktablets.eu/


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord