Review: Lenovo Yoga Smart Tab 2019-12-27T14:44:59

Onze favoriete tech-producten van 2019

Superhelden vaakst opgezocht op Wikipedia in 2019

Review: Lenovo Yoga Smart Tab

Pratend plaatje

Review: Lenovo Yoga Smart Tab

Lenovo’s Yoga Smart Tab houdt het midden tussen een Android-tablet en een ‘smart display’, een nieuwe productgroep die voor gebruik met spraakassistenten bedoeld is.

Aan de achterzijde zit een uitklapbare standaard om het apparaat mee rechtop te zetten of zelfs mee op te hangen. Eventueel start dan automatisch de ambient-modus, een soort screensaver die naast de tijd ook informatie zoals agenda-afspraken toont. De Smart Tab kan nu ook een digitaal fotolijstje zijn, maar alleen met foto’s die bij Google Foto’s in de cloud staan. De Google Assistant staat direct paraat om spraakcommando’s te ontvangen.

Beter horen

De Smart Tab is uitgerust met 360-graden far-field microfoons, waardoor de spraakassistente ons zonder stemverheffing vanaf de andere kant van de kamer verstaat. Op dit moment alleen nog in het Engels; wanneer de ambient-modus ook in het Nederlands werkt, weet Google desgevraagd nog niet zeker.

In het Engels valt op dat er weinig consistentie is. Wanneer we de slimme verlichting willen inschakelen via een spraakcommando, dan werkt dat pas na het handmatig ontgrendelen van de tablet. Spotify afspelen functioneert dan wel weer naar behoren. Al met al kan de gebruikservaring van de Smart Tab als handsfree smart display gestroomlijnder.

Geluid en beeld

De Yoga Smart Tab klinkt een stuk indrukwekkender dan veel soortgenoten, dankzij de stereo-luidsprekers van audiospecialist JBL. De plaatsing ervan is alleen wat ongelukkig. Houdt u de tablet namelijk horizontaal vast, dan worden beide speakers door uw handpalmen afgedekt. Nochtans komt de Yoga Smart Tab door zijn kleurrijke en heldere full-hd-scherm wel goed tot zijn recht voor media-doeleinden. Extra jammer is dan ook dat Netflix niet in full hd werkt, vanwege de budget-specificaties.

Conclusie

Veelbelovende techniek is nog niet helemaal waar het zijn moet.

Pluspunten
Betaalbaar, ingebouwde standaard, audiokwaliteit.
Minpunten
Ambient-modus in kinderschoenen, Netflix niet hd.

Adviesprijs: vanaf € 229,–

Voor meer informatie: www.lenovo.com/nl/nl/yoga-smart-tab


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord