Review: Logitech Pop 2017-02-15T10:15:33

Waakhonden bezorgd om privacyopties in Windows 10

Appen en braden met Smartchef-barbecue

Review: Logitech Pop

Slimme knoppen

Review: Logitech Pop

Er zijn steeds meer ‘slimme’ apparaten om het leven te vereenvoudigen, van draadloze muziekinstallaties en alarmsystemen tot op afstand bedienbare schakelaars en verlichting. De bediening vergt echter vaak een aparte cursus voor de gezinsleden. Het hele verhaal van hubs, apps en ifttt-scripts wil Logitech vereenvoudigen met de Pop, een ‘slimme’ schakelaar.

Net echt

De Pops zijn platte, draadloze schakeldoosjes die u als ‘echte’ schakelaar tegen de muur kunt plakken, of bijvoorbeeld op tafel of bij de bank kunt leggen om in één keer een reeks apparaten te (de)activeren. Ze maken via een energiezuinige bluetooth-verbinding contact met – jawel, alweer – een centrale hub, een klein kastje dat u in een stopcontact prikt. Deze hub detecteert alle aanwezige domotica, zoals Philips Hue-lampen, Belkin WeMo-contactdozen, audio-apparatuur van Sonos  en ga zo maar door. Elke schakelaar heeft drie standen. Eén keer klikken, twee keer klikken en lang klikken. Daarmee kunt u dus drie verschillende commando’s doorgeven.

Handige app

Dat klinkt beperkt, maar doordat een commando meerdere instructies kan bevatten – bijvoorbeeld: lichten aan op 60%, stereo zachtjes aan en sluit de gordijnen – blijken het toch verrassend veelzijdige apparaatjes. Het instellen van commando’s moet met een smartphone-app, maar eenmaal ingesteld hoeft u daar weinig meer mee te doen.

De meerwaarde van de Pop, die het bij ons testje met een aantal slimme toepassingen inderdaad prima deed, zit hem in de eenvoud. Huisgenoten die geen zin hebben om apps te installeren of zich te verdiepen in hoe ze ook alweer de slimme lamp kunnen dimmen, kunnen het letterlijk met één druk op de knop doen. Voor dat gemak moet wel flink betaald worden, want een basisset met de ontvanger en twee knoppen kost maar liefst 129 euro. Een extra Pop-schakelaar kost 39 euro.

Conclusie

Goedkoop is het niet, maar huisgenoten van een domotica-adept zullen er blij mee zijn.

Pluspunten
Gemak dient de mens, en het werkt als beloofd; handige app.
Minpunten
Wéér een ‘slimme’ hub erbij, duur.

Adviesprijs: € 129,–

Voor meer informatie: www.logitech.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord