Review: Marmitek HDTV Anywhere 2014-12-10T10:23:23

Pny presenteert heen-en-weer-robot OTG Robot

Beheerders The Pirate Bay onzeker over terugkomst

Review: Marmitek HDTV Anywhere

Kijken zonder grenzen

Review: Marmitek HDTV Anywhere

Als u graag op een tweede locatie in huis tv wilt kijken, dan kunt u ervoor kiezen om een tweede decoder te kopen (of huren) van uw provider. Marmitek heeft hier met HDTV Anywhere een vernuftiger oplossing voor bedacht.

Zender

HDTV Anywhere bestaat uit twee doosjes, een zender en een ontvanger. De zender zet u uiteraard in de buurt van uw settopbox, blu-ray-speler of ander apparaat dat u normaal gesproken via hdmi op uw tv aansluit. De zender biedt ruimte voor twee hdmi-ingangssignalen. U kunt hier dus twee apparaten tegelijkertijd op aansluiten. Verder is er voorzien in een hdmi-uitgang. Daar kunt u de tv op aansluiten waar de apparaten eerst op aangesloten waren. Het signaal gaat echter niet alleen naar die hdmi-uitgang, maar wordt ook op uw stroomleidingen gezet middels powerline-technologie. Met andere woorden: in de zender en de ontvanger zit een powerline-adapter ingebakken.

Lees ook: Marmitek BoomBoom 460 brengt muziek op volle sterkte

Ontvanger

De ontvanger haalt de gegevens die door de zender op het stroomnet gezet zijn er vanaf en geeft die door aan de hdmi-uitgang. U sluit daar de tv of projector waarop of waarmee u wilt gaan kijken op aan. Meer hoeft u niet te doen om de verbinding tussen de twee onderdelen op te zetten. Ze zoeken en vinden elkaar automatisch en ook voor het leggen van de verbinding is er geen menselijk ingrijpen nodig. We hebben de verbinding op meerdere stroomnetwerken geprobeerd te leggen en het ging iedere keer foutloos. Het beeld werd ook haarscherp weergegeven. Of dit ook overal zo is, hangt af van de specifieke infrastructuur in uw huis.

Bedienen op afstand

De HDTV Anywhere heeft een afstandsbediening. Daarmee is het eigenlijk alleen mogelijk om te schakelen tussen de twee hdmi-ingangen en om de zender en ontvanger uit te schakelen. Als u in een andere kamer bent, moet u de settopbox of speler die op de zender aangesloten is nog wel kunnen bedienen. Hiervoor heeft Marmitek twee ir-blasters in de doos gedaan. U sluit op zowel de zender als de ontvanger een exemplaar aan, waarna u met de afstandsbediening van het aangesloten apparaat op afstand een commando kunt geven, dat via de ir-blasters en het stroomnet bij het betreffende apparaat uitkomt. Hou er wel rekening mee dat u een aangesloten apparaat maar op één locatie kunt gebruiken.

Conclusie

Vernuftige manier om op meerdere plaatsen in huis vanaf dezelfde apparaten tv te kunnen kijken. Bij ons werkte het uitstekend. Houd er rekening mee dat dit sterk beïnvloed wordt door de kwaliteit van het stroomnet.

Pluspunten:

Geen extra apparaten settopbox/blu-ray-speler/mediaspeler nodig, installatie vrijwel automatisch.

Minpunten:

Afhankelijk van de kwaliteit van het stroomnet.

Adviesprijs: €329,–

Voor meer informatie: www.marmitek.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord