Review: Newtral 3 Gripless 2018-12-28T10:25:33

Organogram maken met Gliffy

Luie kerst? Doe de cyber-woordzoeker 2018!

Review: Newtral 3 Gripless

Klik voelen

Review: Newtral 3 Gripless

Ergonomische muizen, zoals de nieuwe Newtral 3 Gripless, zijn bedoeld om de natuurlijke houding van de pols te stimuleren.

Het deel waar de duim rust, ligt iets hoger dan de rest van de muis. De pols kantelt lichtjes mee om de spieren te helpen ontspannen. In dit geval is de hoek relatief klein vergeleken met concurrerende muizen, slechts 33 graden. Uit onderzoek zou blijken dat dit de optimale hoek is; zelf merken we echter niet zo'n verschil met een normale muis. De fabrikant geeft verder aan dat het vooral invloed heeft op nek en schouders.

Een voordeel is wel dat de Newtral 3 met een magnetische polssteun wordt geleverd. Dat 'muist' erg fijn, omdat daardoor de pols platter op het bureau ligt. Er is alleen geen rekening gehouden met muismatten, waar de steun telkens vanaf wipt. Zonder muismat glijdt de muis alsnog prima, dat wel. Is uw hand groter dan 190 mm? Dan is de muis te klein. Een grotere versie komt eraan, maar is op dit moment nog niet te koop.

Conclusie

Ergonomische muis met polssteun als belangrijkste meerwaarde.

Adviesprijs: € 89,– (met draad) / € 99,–­ (draadloos)

Voor meer informatie: https://www.backshop.nl


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord