© CIDimport

Review: OnePlus 3

Geplaatst: 13 augustus 2016 - 07:27

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:20

Redactie ID.nl

OnePlus werd bekend met smartphones die makkelijk konden wedijveren met de topmodellen van die tijd: De OnePlus One had ongeveer dezelfde specificaties als de Samsung Galaxy S5, maar dan voor de helft van de prijs. Het is dan ook niet vreemd om de OnePlus 3 te vergelijken met de huidige S7, en hoewel die laatste nog steeds met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt, is OnePlus’ nieuwste model een prima alternatief voor veel minder geld.

Volwassen uiterlijk

Opvallend is dat het uiterlijk van het toestel heel anders is. Waar de eerdere OnePlus-modellen zich onderscheidden door een ruwe, gezandstraalde achterkant is de 3 van een stevig metaal dat een stuk gladder aanvoelt maar er ook chiquer uit ziet. Aan de onderkant zit een vingerafdrukscanner die haast onwaarschijnlijk snel is, en aan de zijkant zit opnieuw een schuifje om meteen het geluid op stil of op 'Notificaties' te zetten.

Het scherm is nog steeds 5,5 inch, vrij flink, met een wat teleurstellende 1920x1080 pixels. We hadden liever een 2k-scherm gezien zoals in de meeste huidige telefoons, maar het amoled-display maakt veel goed. Amoled betekent dat donkere kleuren veel zwarter zijn dan normaal, waardoor de kleuren op de OnePlus 3 van het scherm afspringen. Daardoor heb je veel minder door dat de resolutie een stuk lager is, en dat is in het dagelijks gebruik best te vergeven.

De telefoon maakt gebruik van een snelle processor, en heeft niet minder dan 6 GB aan ram. Dat is overdreven veel voor een telefoon, en het voelt een beetje als een goedkope marketingtruc om zoveel werkgeheugen in een telefoon te stoppen, maar dat maakt eigenlijk niet zoveel uit als de telefoon gewoon goed draait – en dat doet-ie.

Kleine accu

De camera van de OnePlus 3 is meer dan in orde. Die heeft 16 megapixels aan de achterkant die een haarscherp plaatje maken met heldere kleuren, al mislukt het inzoomen vrijwel altijd bij het maken van een foto in close-up.

Het grootste minpunt van het toestel is de accu. Die gaat ondanks zijn prima 3,000 mAh krap een dag mee, en zou een groot nadeel zijn als de OnePlus 3 geen 'Dash Charge' had. Dat is een speciale techniek waarmee u de telefoon in een halfuur tot 60 procent kunt opladen. Heel fijn!

Er zijn veel betere toestellen op de markt, zoals de Galaxy S7 met zijn schitterende camera of de LG G5 met zijn verwisselbare accu, maar voor die toestellen betaalt u wel de hoofdprijs.

Conclusie

De OnePlus 3 is zeker niet perfect, en op veel punten zoals de camera of het scherm zijn dure concurrenten simpelweg beter. Maar 399 euro is heel weinig geld voor het toestel als u kijkt naar wat u ervoor terugkrijgt.

Pluspunten:
Goede prijs/kwaliteitverhouding, snel, stevig model, Dash Charge.
Minpunten:
Accuduur, foto’s zijn niet verbijsterend goed.

Verkoopprijs: € 399,–

Voor meer informatie: www.oneplus.net/nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten