Review: Philips 277E6EDAD 2016-04-11T11:09:50

Google Agenda gaat fitness-sessies automatisch inplannen

Facebook: Dit is de VR-bril van de toekomst

Review: Philips 277E6EDAD

Rust voor de ogen

Review: Philips 277E6EDAD

Ook wie geen kantoorwerker is, zit tegenwoordig heel wat uren aan een beeldscherm gekluisterd. Is dat niet van een computer, dan wel van een smartphone of tablet. Inmiddels is er een groeiend inzicht onder wetenschappers die zich hiermee bezighouden, dat dit nadelige effecten kan hebben op onze gesteldheid. De Philips 277E6EDAD is een beeldscherm dat die effecten probeert te reduceren.

Beter geen blauw

Slapeloosheid of zelfs oogschade: hoewel er ook weer niet zó veel onderzoek is gedaan (dit soort zaken vergt langdurige, langlopende studies met duizenden deelnemers), is er enige consensus dat het blauwe licht dat beeldschermen uitstralen de boosdoener is. Vandaar dat er voor pc’s en mobiele apparaten apps zijn om de kleurweergave aan te passen. Hoeveel die in de praktijk doen, is moeilijk te meten. Sommige mensen hebben er baat bij, anderen niet.

Softblue

Philips heeft het over een andere boeg gegooid en een monitor ontwikkeld die een klein deel van het blauwe licht gewoon weglaat. Specifiek het gedeelte dat schadelijk is; op de eigen website stelt Philips ‘blauwe lichtstralen’ zelfs min of meer gelijk aan ultravioletstraling. Beeldschermen die verminderd blauw weergeven zijn niet nieuw, maar Philips’ benadering is net even anders. De modellen met ‘SoftBlue’-technologie laten maar een heel klein deel van het spectrum weg: alleen het gedeelte dat schadelijk is, aldus Philips. Dat zorgt ervoor dat het beeld amper merkbaar verkleurt, terwijl de concurrentie veelal rozig of gelig oogt bij een modus met gereduceerd blauw licht.

Prima beeld

Dat laatste kunnen we zonder meer bevestigen. Wel is in een directe vergelijking zichtbaar dat de kleurweergave van de 277E6EDAD anders is dan van een monitor zonder deze techniek. Onze test wijst echter uit dat er onder de streep geen bijzonder grote kleurafwijking is. Sterker, voor een monitor in deze prijsklasse is dit ips-beeldscherm ronduit uitstekend qua kleurweergave. Ook gamma, helderheid en contrast zijn dik in orde. De prima beeldkwaliteit gaat bovendien gepaard met redelijk vlotte responstijden. Verder valt er qua aansluitmogelijkheden en functionaliteit ook niets te klagen.

Bedenken we dan dat de prijs alleszins meevalt, dan zeggen we: baat het niet, schaadt het niet. Deze Philips is gewoon een prima keuze als u een groot formaat beeldscherm zoekt.

Conclusie

Een prima beeldscherm met een prettige prijs, en bovendien wellicht ook nog beter voor de ogen.

Pluspunten:
Kijkhoeken, helderheid, contrast, kleurechtheid, aansluitmogelijkheden.

Minpunten:
Geen in hoogte verstelbare voet.

Adviesprijs: € 239,–

Voor meer informatie: www.philips.nl


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord