Review: Polaroid Originals OneStep+ 2018-11-18T09:09:50

Spotify nu ook uit voor Apple Watch

Vertalen met QTranslate

Review: Polaroid Originals OneStep+

Kostenplaatje

Review: Polaroid Originals OneStep+

De goeie ouwe polaroidcamera is tegenwoordig weer helemaal hip. De modellen van vandaag de dag zijn uiteraard wel van de nodige moderne extra’s voorzien, getuige ook deze Polaroid Originals OneStep+.

Kijk door de zoeker van de Polaroid Originals OneStep+, schiet het plaatje en de foto komt direct uit het toestel gerold. Even een kwartiertje laten liggen tot het beeld ontwikkeld is en u hebt een mooie herinnering vastgelegd voor later. Heel eenvoudig. Maar wie dieper graaft, komt nog een hoop extra mogelijkheden tegen.

Nieuwerwets

Zo schakelt u met het schuifje bovenop tussen twee lenzen: de standaard lens en een lens voor portretfotografie met scherptediepte-effect. De OneStep+ is daarnaast via bluetooth aan uw smartphone te koppelen, en daar vindt u dan ook de meeste opties. Naast een zelfontspanner is hier de ‘double exposure’-functie interessant. Daarmee maakt u twee foto’s na elkaar, die daarna in één beeld worden samengevoegd voor een bijzonder effect. Zaken als het diafragma, de sluitertijd en de flitser zijn ook in de app aan te passen. Nadeel is wel dat u niet kunt zien wat het effect hiervan is voordat de foto daadwerkelijk ontwikkeld is.

Dure hobby

Dit probleem is groter dan gedacht. Er passen namelijk maar acht fotovellen in die verkocht worden in setjes van minimaal 17 euro. Dat is wel erg gortig. De lol is dan ook snel van het experimenteren af wanneer u stilstaat bij het feit dat elke ‘mislukte’ foto letterlijk weggegooid geld is. We zijn wel onder de indruk van de geslaagde kiekjes, die bonte kleuren tonen en een fraaie glans afgeven. Maar omdat het zo prijzig is om nieuwe foto’s te maken, raden we deze polaroidcamera toch niet zomaar aan.

Conclusie

Ouderwets ogende camera met nieuwe trucjes, maar duur in onderhoud.

Pluspunten
Kwaliteit foto’s, veelzijdige app zet aan tot creativiteit.
Minpunten
Onhandig formaat, extra fotopapier flink aan de prijs.

Adviesprijs: € 159,­­– / € 16,99 per 8 foto’s

Voor meer informatie: www.polaroid.com/onestep-plus


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord