Review: QNAP TAS-268 2016-06-16T09:29:48

Nieuwe televisie van LG verjaagt ook muggen

Vaderdag 2016 onder de aandacht gebracht door Google

Review: QNAP TAS-268

Twee werelden

Review: QNAP TAS-268

Netwerkschijven zijn een ideale aanvulling op het thuisnetwerk. Makkelijk bestanden delen tussen de verschillende computers en andere digitale apparaten in huis. Vaak bieden ze nog veel meer mogelijkheden waardoor u met zo’n apparaat over uw eigen server beschikt en minder gebruik hoeft te maken van de vele clouddiensten die tegenwoordig beschikbaar zijn. QNAP biedt met de TAS-268 een heel bijzonder model.

Dat de QNAP TAS-268 een niet-alledaagse netwerkschijf is, is al af te lezen aan het uiterlijk. De zwart-witte buitenzijde laat zien dat men meer aandacht heeft besteed aan het uiterlijk dan bij andere modellen.

Android

Ook van binnen is dit een bijzonder apparaat. Ook dat is al te zien aan de buitenzijde. Behalve de gewoonlijke netwerkpoort om hem op te nemen in uw thuisnetwerk, is hij ook voorzien van een hdmi-aansluiting. Die is bedoeld om hem aan te sluiten op een televisietoestel. Om die reden heeft deze netwerkschijf twee verschillende omgevingen: de web-omgeving waar de gewone functies bestuurd kunnen worden én Android. Daarmee kunt u op uw televisie Android-functies en apps gebruiken. Om u daarmee te helpen, wordt een afstandsbediening meegeleverd. In de praktijk blijkt dit prima mogelijk te zijn, al is een afstandsbediening veel minder prettig in het gebruik met Android dan het aanraakscherm van een tablet of smartphone. Ook blijkt Android traag en stroperig te zijn.

Niet overtuigend

Ook als netwerkschijf weet de TAS-268 niet erg te overtuigen. De doorvoersnelheid bij het overzetten van bestanden is veel langzamer dan we van andere modellen van dit merk gewend zijn. Hij schrijft met zo’n 46 MB/s en leest met 71 MB/s en daarmee kunnen we hem klassificeren als een langzaam model. De web-interface van de TAS-268 is erg prettig in het gebruik en maakt het mogelijk om van de veel cloudfuncties gebruik te maken waarmee u van allerlei verschillende apparaten overal van uw bestanden gebruik kunt maken.

Conclusie

Netwerkschijf met Android via hdmi, helaas vallen de prestaties tegen.

Pluspunten:
Mooi design, mogelijkheid om Android te gebruiken.

Minpunten:
Niet zo snel.

Adviesprijs: € 239,-

Voor meer informatie: www.qnap.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord