Review: Royole RoWrite Smart Writing Pad 2018-12-02T11:16:18

OneNote: notities maken

OneNote: meer notitites

Review: Royole RoWrite Smart Writing Pad

Nog niet afgeschreven

Review: Royole RoWrite Smart Writing Pad

Aantekeningen maken we tegenwoordig net zo gemakkelijk op smartphones, tablets en laptops als met pen en papier. Toch is het handschrift nog niet afgeschreven. Het is vaak net iets sneller en daarnaast heeft doelloos krabbelen een bewezen positief effect op uw creativiteit.

De RoWrite Smart Writing Pad van Royole biedt in theorie het beste van beide werelden: een papieren notitieblok dat uw schrijfsels meteen synchroniseert met uw mobiel. En dat is met name interessant voor notulisten.

Schrijven en delen

Eerst verbindt u het apparaat via bluetooth aan uw smartphone of tablet. Dan legt u een vel papier op het drukgevoelige vlak en schrijft u daarop met een speciale pen. Wat u schrijft, ziet u terug in de bijbehorende app; u hoeft niet harder te drukken dan normaal. Het leuke daarbij is dat u de lijndikte en kleur kunt aanpassen. U schrijft met een zwarte balpen, maar in de app ziet u het bijvoorbeeld terug als roodgekleurde tekst. Het resultaat is eventueel te delen als jpg,- png- of pdf-bestand. Of zelfs als filmpje: de ontvanger ziet dan precies hoe de tekst of tekening tot stand is gekomen.

Altijd leesbaar

De gadget bewijst zijn nut vooral bij de converteerfunctie. Rommelige aantekeningen vol kraaienpoten worden dan omgezet in nette, getypte teksten. Nederlands wordt daarbij ook ondersteund en de herkenningsfunctie werkt heel behoorlijk. Verder zijn er van verborgen kosten geen sprake. Is de inkt in de pen op, dan kunt u deze vervangen door elke standaard penvulling. Papier dat er precies in past wordt door Royole verkocht voor een vrij gortige prijs van 15 euro per 10 velletjes, maar u kunt ook gewoon uw eigen papier gebruiken.

Conclusie

Nicheproduct dat handgeschreven teksten snel en netjes digitaliseert.

Pluspunten
Nederlandse tekstherkenning, werkt met eigen vullingen en papier.
Minpunten
Meerwaarde beperkt naast (gratis) notitie-apps voor smartphones.

Adviesprijs: € 129,99

Voor meer informatie: www.royole.com/rowrite


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord