Review: Synology DS216j 2016-07-02T13:19:30

Test: Welke smartphone heeft de beste camera?

Google's zelfrijdende auto herkent handgebaren fietsers

Review: Synology DS216j

Veelzijdig begin

Review: Synology DS216j

Synology kennen we als fabrikant van netwerkschijven die verrassend veelzijdig zijn. Een goed voorbeeld daarvan is deze nieuwe DS216j, een voor dit luxemerk relatief betaalbaar model.

De DS216j biedt ruimte aan twee schijven. Die worden overigens niet meegeleverd; u moet ze zelf inbouwen. Netwerkschijven zijn bedoeld om de data die op verschillende apparaten in uw huis(houden) rondzwermen te verzamelen en vervolgens op allerlei manieren beschikbaar te stellen. Het zijn de ideale toevoegingen aan uw thuisnetwerk als u al in het gelukkige bezit bent van een computer en een smartphone. Laten we eerlijk zijn: dat geldt voor de meeste moderne gezinnen.

Dienstbode

Aan één kant is het dus een beetje de digitale vergaarbak voor het moderne gezin, aan de andere kant is het een dienstbode die allerlei taken voor u kan vervullen. Zo kunt u er beveiligingscamera’s op aansluiten en deze in de gaten houden. Maar ook is hij geschikt om uw foto-, video- en muziekverzameling te bewaren en op verschillende manieren te ontsluiten. Zo kunt u er bij via smartphone, tablet of computer. Binnenshuis, maar ook buiten de deur. Ook is hij te gebruiken als uw eigen alternatief voor cloudopslagdiensten als Dropbox, OneDrive en Google Drive. 

Investering

Dit model is een relatief eenvoudige uitvoering van Synology en dat betekent dat er niet een heel krachtige processors aan boord is, iets wat wel te merken is bij zeer zwaar gebruik. Bent u een zware gebruiker dan loont de investering in een luxer model van dit merk, maar die zijn wel meteen een stuk duurder.

Conclusie

Erg veelzijdige en gebruiksvriendelijke netwerkschijf.

Pluspunten:
Heel veel mogelijkheden.

Minpunten:
Bij intensief gebruik niet snel.

Adviesprijs: € 179,–

Voor meer informatie: www.synology.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord