Review: TomTom Via 62 2016-11-30T15:01:59

Google gaat kwetsende zoeksuggesties verwijderen

De Tech Awards 2016

Review: TomTom Via 62

Gulden middenweg

Review: TomTom Via 62

De hoogtijdagen van de losse navigatiesystemen voor in de auto liggen zonder twijfel achter ons. Het is dan ook niet voor niets dat TomTom al enkele jaren bezig is om andere markten aan te boren.

Er komen echter nog altijd regelmatig nieuwe apparaten op de markt, ook van TomTom. De Via 62 die we hier bespreken is een mid-range model, tussen de Start- en de Go-lijnen in, en is verkrijgbaar in twee formaten: 4 inch (ruim 10 centimeter) en 6 inch (ruim 15 centimeter). Hij heeft een touchscreen, maar niet van het soort dat u gewend bent van smartphones. Dat is een capacitief aanraakscherm, terwijl dit apparaat een resistief scherm heeft. Dat is te herkennen aan een duidelijk voel- en zichtbare extra laag bovenop het scherm. Een voordeel hiervan ten opzichte van een capacitief scherm is wel dat u bij de bediening hiervan niet beperkt bent tot uw eigen vingers. U kunt bijvoorbeeld ook een pen gebruiken.

Live-diensten

Een van de belangrijkste kenmerken van TomTom-navigatiesystemen is het Live-aanbod. Alle TomTom-systemen die dit ondersteunen rapporteren terug hoe druk het is, wat dan ook weer wordt teruggekoppeld. Ook informatie die TomTom krijgt van telecomproviders wordt hiervoor gebruikt. Dit alles resulteert in zeer nauwkeurige verkeersinformatie. De Via 62 biedt deze mogelijkheden ook, al heeft hij geen geïntegreerde simkaart, zoals de duurste Go-serie wel heeft. Om data te zenden en te ontvangen, moet hij via bluetooth verbonden zijn met een smartphone. Live flitserinformatie is ook beschikbaar voor de Via 62, maar na drie maanden moet u hiervoor een abonnement afsluiten van 30 euro per jaar. De Via 62 heeft kaarten voor heel Europa (45 landen in totaal), waarvoor tegenwoordig levenslang gratis updates aangeboden worden. Let wel, levenslang bij TomTom heeft betrekking op de levensduur van een product in het portfolio van de fabrikant. Stopt TomTom met de ondersteuning van een model, dan komen er ook geen updates meer.

Conclusie

Dankzij Live-diensten uitstekend functionerend navigatiesysteem met prettig werkende software.

Pluspunten:
Fijne software, Live-diensten.
Minpunten:
Flitserinformatie niet levenslang meegeleverd.

Adviesprijs: € 199,–

Voor meer informatie: www.tomtom.nl


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord