Review: TP-Link Deco M4 (AC1200) 2020-05-13T11:36:23

Veilig op internet dankzij VPN

Icons8 Music

Review: TP-Link Deco M4 (AC1200)

Wifi voor een meshscherpe prijs

Review: TP-Link Deco M4 (AC1200)

Met een mesh wifi-systeem creëert u een dekkend draadloos netwerk in uw hele thuis of kleiner kantoor. Het concept is niet nieuw, maar de ontwikkelingen gaan snel. Waar mesh-systemen nog niet zo lang geleden honderden euro’s kostten, haalt u een set van drie satellieten tegenwoordig voor zo’n 150 euro in huis.

TP-Link biedt voor die prijs de populaire Deco M4 aan. Dit 3-pack heeft een dekking van maximaal 370 meter. Is dat niet genoeg? U kunt de dekking vergroten door los verkrijgbare M4’s aan het systeem toe te voegen. Een M4 kost 69 euro, een 2-pack 129 euro.

Prestaties

De Deco M4 is eenvoudig in te stellen, waarbij u één van de drie satellieten als centraal toegangspunt instelt met de router. De andere twee satellieten plaatst u op een plek naar keuze, bijvoorbeeld op een andere verdieping.

De satellieten vormen automatisch één wifi-netwerk met één ssid en één wachtwoord. De onderlinge verbinding gaat via wifi of gigabit ethernet. Bekabelde apparatuur sluit u aan op de ethernetpoorten van de satellieten. Wij halen draadloze doorvoersnelheden tussen de 557,5 en 176,5 Mbit/s, afhankelijk van de testlocatie en afstand tot de router. Gezien ons internetpakket zijn deze snelheden erg goed, en doet de Deco M4 nauwelijks onder voor de duurdere Deco M5.

Gebruiksvriendelijke software

U beheert het Deco M4-systeem via de Nederlandstalige Deco-app van TP-Link. Deze gratis app, voor Android en iOS, is gebruiksvriendelijk en bevat eenvoudige opties en geavanceerde instellingen voor de technische gebruiker. Er is een simpele webinterface voor de computer, maar die kan minder dan de Deco-app.

Handig is de optie ‘Ouderlijk Toezicht’ met vier filterniveaus en de mogelijkheid om bepaalde websitecategorieën te blokkeren op specifieke apparaten. Een beloofde antimalware-functie is echter vertraagd, wat jammer is.

Conclusie

Scherp geprijsd wifi-mesh-systeem biedt veel functies en goede internetsnelheden.

Pluspunten
Prijs, gebruiksgemak, dekking, snelheid.
Minpunten
Forse satellieten, antimalware-functie vertraagd.

Gemiddelde prijs 3-pack: € 149,-

Voor meer informatie: www.tp-link.com/nl/home-networking/deco/deco-m4(3-pack)


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord