Review: TP-Link Deco M4 Mesh Wifi System 2019-06-12T10:14:14

Windows 10: firewall

Rekenen met bitcoins in Excel

Review: TP-Link Deco M4 Mesh Wifi System

Mesh voor beginners

Review: TP-Link Deco M4 Mesh Wifi System

De ouderwetse router is op zijn retour en maakt plaats voor mesh-netwerken: een combinatie van meerdere accesspoints die de wifi-dekking in huis aanzienlijk vergroten.

Het Deco M4-systeem van TP-Link is op dit gebied momenteel het goedkoopste mesh-setje op de markt. Knap is dan ook dat we bijna exact dezelfde resultaten meten als bij de duurdere Deco M5, met verschillen die te klein zijn om in de praktijk iets van te merken.

De voornaamste beperking is inherent aan de AC1200-AC1750 klasse: ideaal voor het flink vergroten van uw wifi-bereik, maar bij gebrek aan extra antennes voor onderlinge communicatie tussen de drie satellieten, missen ze de capaciteit voor intensieve omgevingen. Gezinnen met echt actieve gebruikers kijken beter naar een AC2200-setje (zoals de M5).

Niettemin maakt de Deco M4 veel indruk met zijn uitstekende prestaties, eenvoudige installatie en een prima app.

Conclusie

Hét mesh-systeem om mee in te stappen; een echte budgetklapper.

Adviesprijs: € 149, –

Voor meer informatie: https://www.tp-link.com/nl/home-networking/deco/deco-m4(3-pack)


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord