RSS op Computer Idee

Wat is RSS?

RSS is een standaard van tekstopmaak in een bestandsformaat gebaseerd op XML. RSS staat voor "Really Simple Syndication", en is bedoeld om tekst en links uit te wisselen tussen computers in een neutraal formaat dat gelezen kan worden door een zogenaamde RSS-reader, een programma of webservice die de inhoud weer kan omzetten in leesbare tekst. Veel websites publiceren een of meerdere RSS-bestanden waarin aangegeven wordt welke berichten er nieuw zijn op de site, in zo'n geval spreken we van een RSS-feed.

Wat kan ik met RSS?

Als een website een RSS feed aanbiedt, kunt u zich daarop "abonneren" door het adres van deze RSS-feed op te nemen in uw RSS-reader. Vervolgens controleert uw RSS-reader op gezette tijden of er nieuwe inhoud in de RSS-feed staat, en toont u direct wat er vernieuwd is op de betreffende site. U blijft via uw RSS-reader altijd op de hoogte van nieuwe informatie op uw favoriete website zonder dat u deze eerst hoeft te bezoeken. Als u vervolgens in uw RSS-reader een bericht ziet verschijnen dat u interesseert kunt u direct doorklikken naar het betreffende bericht op de site.

Wat doet Computer Idee met RSS?

Computer Idee biedt aparte RSS feeds van de meeste rubrieken in de website, waaronder dagelijks nieuws, artikelen, workshops, downloads en meer. De urls van de RSS-feeds zijn: