Hoofdtelefoon-special deel 2: de beste modellen tot de € 200,- 2014-06-13T11:44:16

Het eerste Vine-filmpje uit de ruimte

Overheid haalt valse DigiD-websites offline

Hoofdtelefoon-special deel 2: de beste modellen tot de € 200,-

Computer Idee vergelijkt de komende weken diverse categorieën hoofdtelefoons. Per prijscategorie vergelijkt specialist Jaap Veenstra de 4 headsets die op dit moment in de winkel liggen. Deze week kijken we naar 4 hoofdtelefoons van tussen de €100 en €200.

We vergelijken de Sony 10RC, de Philips Fidelio M1, de Sennheiser Momentum On-ear en de Grado SR80i. Jaap test de headsets niet zomaar; hij heeft daarvoor zelf een handige pop gemaakt. 'Headphone Harry' geeft de belangrijkste metingen weer over de headsets, waaronder de frequentierespons (hoeveel de hoge en de lage tonen van elkaar verschillen), de vervorming (hoeveel de hoge en lage noten 'in elkaar worden gedrukt'), en een 'sweep'-meting (of de hoofdtelefoon vooral de nadruk legt op de hoge of juist de lage tonen).

In onderstaande metingen zijn de resultaten per hoofdtelefoon te bekijken, maar in de video leggen Jaap en 'Headset Harry' nog eens haarfijn uit welke hoofdtelefoon het beste geluid produceert.

Sony MDR-10RC

De Sony is vooral een populaire koptelefoon. Het volgt de laatste trend, waarin mensen vooral veel lage bastonen willen horen, zoals te zien is in deze meting.De vervorming van de hoofdtelefoon ligt vooral in de lage tonen. 

Philips Fidelio M1

De Philips Fidelio is de enige Bluetooth-headset in onze test. Het geluid ervan is redelijk goed. Zo zit er weinig vervorming in de headset.Maar ook wat betreft frequentie is de koptelefoon verrassend neutraal.
 

Sennheiser Momentum On-ear

On-earheadsets moeten je voorkeur hebben, maar als je dat fijn vindt zitten, is de Momentum een prima hoofdtelefoon. Hij vervormt lag, en vooral de lage geluiden klinken erg dik.
 

Grado SR80i

De "i" staat voor 'improved', en dat hoor je bij de Grado SR80i goed terug. Vooral over de vervorming waren we erg te spreken - die heeft de SR80i bijna niet, waardoor het geluid kraakhelder doorkomt.


 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord