Als je dat maar weet 2013-11-04T17:02:56

Van web naar Word

Chrome-gebruikers keren terug naar Firefox en IE

Als je dat maar weet

Als je dat maar weet

Ook een veel voorkomende frustratie bij computeraars: je hebt een lastig pc-probleem opgelost of iets bijzonder handigs gedaan en een half jaar later heb je geen idee meer hoe of wat.In deze workshop laten we u zien hoe KnowHow uw computerleven vergemakkelijkt.

Ook een veel voorkomende frustratie bij computeraars: je hebt een lastig pc-probleem opgelost of iets bijzonder handigs gedaan en een half jaar later heb je geen idee meer hoe of wat.In deze workshop laten we u zien hoe KnowHow uw computerleven vergemakkelijkt.

Stap 1

Surf naar affixion.nl en download daar de demoversie van Knowhow (op moment van schrijven KnowHow_v1.exe, 1879 kB). Sla het bestand op in een map naar keuze.
 
 

Stap 2

Ga met Windows Verkenner naar de map waar u het bestand hebt opgeslagen en dubbelklik er op om de installatie uit te voeren. De installatie is in het Engels. Mocht dat voor u een probleem zijn dan volgt hier de uitleg. Klik in het eerste scherm op Next. Klik in het tweede scherm op 'I accept' en vervolgens op Next. Vul op het derde scherm uw naam in en klik op Next. Klik in het vierde scherm eventueel op 'Just me' als u het programma alleen zelf wilt gebruiken en klik weer op Next. Klik nogmaals op Next en in het laatste scherm op Close. De installatie is nu klaar.

Stap 3

Ga in het Startmenu naar de map Affixion/KnowHow en start het programma (afbeelding 1). Zet eventueel een vinkje bij 'Laat dit venster...' en klik op OK. Als u in het systeemvak kijkt ziet u dat daar een oranje vraagteken is verschenen. Dat betekent dat het programma over de huidige situatie op uw pc geen informatie bevat.

Stap 4

U gaat nu informatie invoeren. We nemen daarvoor een eenvoudig voorbeeld. Open WordPad (Start, Bureau-accessoires, WordPad). Klik nu op het KnowHow-pictogram in het Systeemvak. Stel dat u altijd vergeet hoe u afbeeldingen moet invoegen maar u hebt het zojuist uitgeplozen. U tikt dan in het Know- How-venster 'Voor het invoegen van afbeeldingen ga naar Invoegen/Object' (afbeelding 2). Sluit het Know- How-venster en merk op dat het symbool in het Systeemvak nu groen is, ten teken dat KnowHow kennis bevat over het geopende programma.

Stap 5

Klik weer op het KnowHow-pictogram en voer de instructie voor het invoegen van een afbeelding uit. (Het kan zijn dat u het KnowHow-venster moet verschuiven.) U kent dat vast wel: je leest een handige computertip - bijvoorbeeld in je lijfblad - en tegen de tijd dat hij goed van pas zou komen ben je hem vergeten. Dat lost het Nederlandse KnowHow simpel op door u zelf helppagina's te laten maken. Sluit het KnowHow-venster en merk op dat zijn pictogram nu weer oranje is. WordPad heeft namelijk een nieuw venster geopend waarover Knowhow nog geen kennis bevat. Klik daarom weer op het KnowHow-pictogram.

Stap 6

U ziet dat de titel van het KnowHow-venster overeenkomt met het zojuist geopende venster van WordPad. Voer nu de volgende tekst in 'Klik voor het invoegen van een afbeelding op Bestand Gebruiken. Klik op Bladeren om de gewenste afbeelding te selecteren.' (afbeelding 3). U hebt nu door het zelf maken van twee helponderwerpen toegang tot de gewenste informatie op de gewenste plaats.

Stap 7

Sluit het venster Object Invoegen met Annuleren en sluit het KnowHow-venster. Stel dat u zojuist een handige WordPad-tip hebt gelezen op een website. Dan kunt u de url van deze site aan het KnowHow-venster toevoegen. Ga naar

onze homepage

en type in het zoekvak WordPad. Klik op de link 'JPG in WordPad'. Kopieer de url met Ctrl + C. Ga naar WordPad en klik op het KnowHow-pictogram. Zet de aanwijzer achter de tekst die er al staat, druk tweemaal op Enter en type 'Meer informatie over JPG in WordPad op de website: ' en druk op Ctrl + V om de url erachter te plakken (afbeelding 4). Als u in het vervolg op deze link klikt terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt, zal hij in uw standaard browser worden geopend. Met Knowhow slaat u zo voor elk venster van elke Windowsapplicatie informatie op. Deze kennis wordt opgeslagen in een database en die kunt u bovendien met andere KnowHow-gebruikers delen; de ideale manier om nooit meer te hoeven denken 'hoe moest dat ook al weer?' De basis-versie van KnowHow kost 14,95 euro en die koopt u via internet. Het programma is geschikt voor Windows Vista.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord