Update: Belfunctie WhatsApp weer actief 2017-11-13T13:56:02

Review: Noxon Journaline

‘Buigbare Samsungs te koop vanaf 2016’

Update: Belfunctie WhatsApp weer actief

Wij helpen je de belfunctie te krijgen

Update: Belfunctie WhatsApp weer actief

WhatsApp heeft zijn experimentele belfunctie opnieuw beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers. Om te kunnen bellen via WhatsApp moet je gebeld worden door iemand die de belfunctie al heeft. Daar helpt Computer Idee je graag bij!

UPDATE: WhatsApp heeft de belfunctie inmiddels voor alle Android-gebruikers beschikbaar gemaakt - kijk hier voor meer informatie. Dat betekent dat deze workshop niet meer nodig is.

We willen iedereen er ook nog voor waarschuwen je telefoonnummer vooral niet in de comments achter te laten. Dat is een gevaarlijke bron voor spam, dus voor jullie eigen bescherming verwijderen we die reacties.Let op: De belfunctie werkt op dit moment alleen op Android. Als je een iPhone of een Windows Phone hebt, dan heeft het helaas geen zin deze functie te proberen. Hopelijk zet WhatsApp de functie binnenkort wel open voor andere besturingssystemen, maar daarover houden we je tegen die tijd op de hoogte.

Om de belfunctie van WhatsApp te krijgen, moet je de volgende stappen doorlopen.

1. Download de nieuwste WhatsApp-functie

Zorg eerst dat je de nieuwste versie van WhatsApp downloadt. Dat doe je door op je smartphone te browsen naar whatsapp.com/android. Daar zie je een grote groene download-knop staan, die je WhatsApp-versie 2.12.14 laat downloaden. Je kunt die ook via ComputerIdee.nl downloaden - dat doe je via onze downloadpagina.

2. Installeer de .apk

Als je de .apk hebt gedownload, moet je die installeren. Je doet dat buiten de Play Store om, dus moet je eerst 'Installeren uit onbekende bronnen' aanzetten. Je doet dat door naar 'Instellingen -> Beveiliging' te gaan, en daar 'Onbekende bronnen' (Toestaan dat apps uit onbekende bronnen worden geïnstalleerd) aan te zetten.

Als je meer wil lezen over het installeren van apps uit onbekende bronnen, kun je ook deze workshop lezen.

2. Voeg ons telefoonnummer toe

Je hebt nu de laatste versie van WhatsApp. Vraag vervolgens aan een vriend of hij of zij je wil bellen. Bovenaan dit artikel hebben we een update geschreven over waarom wij helaas niet meer kunnen helpen.
 

Je kunt ons nu aanspreken op WhatsApp. Stuur ons een berichtje waarin je vraagt of we je bellen. Vervolgens bellen wij je op. Je ziet dan in beeld ons logo met daaronder de opneem- of de ophang-knop. Sleep die groene knop naar rechts om op te nemen.Let op: Door het grote aantal lezers dat we moeten helpen kunnen we helaas niet blijven kletsen, en we kunnen ook niet iedereen individueel helpen die er uitkomt. We hopen dat je daar begrip voor hebt!

We laten het gesprek vervolgens zo'n 10 seconden open staan. Als je op een wifi-netwerk zit, kost je dat geen data. Als je op 3G zit, gaan er een paar kilobyte van je databundel af, maar dat is verwaarloosbaar weinig - zoals we hier schreven.
 

3. Veel plezier ermee!

Het is belangrijk dat je na afloop van het gesprek de app weer afsluit via de app-lade (door de home- of menu-knop op je telefoon ingedrukt te houden. Als je de app vervolgens weer opstart, kun je bellen. Je ziet dan 3 knoppen bovenaan in beeld staan, waarmee je naast je chats ook al je recente gesprekken kunt zien. Als je op iemands foto'tje klikt, zie je daar een belknop staan waarmee je via WhatsApp kunt bellen.De functie wordt uitgerold doordat gebruikers elkaar moeten bellen. Wij helpen je uiteraard graag op weg, maar bedenk ook dat jij de functie kunt doorgeven door je vrienden te bellen. Veel belplezier!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord