Komen berichtjes laat aan? Kijk eens naar Doze 2016-06-23T15:02:53

Dixons verder als verhuurder van apparatuur

Apple blokkeert verouderde Flash in Safari

Komen berichtjes laat aan? Kijk eens naar Doze

Komen berichtjes laat aan? Kijk eens naar Doze

Komen WhatsApp-berichtjes pas binnen als je de app zelf opstart, of krijg je binnenkomende e-mails pas te zien zodra je de telefoon aanzet? Mogelijk is de nieuwe Doze-modus van Android de boosdoener. Zo zet je deze naar je hand.

Google introduceerde Doze als onderdeel van Android 6.0 Marshmallow. Wanneer je toestel niet actief in gebruik is, gaat deze na circa 20-30 minuten in een extra diepe slaapstand. Dit vanuit de gedachte om de accu te besparen.

Zodra Doze wordt ingeschakeld, synchroniseren veel apps niet meer met internet, waardoor je ook geen meldingen meer binnenkrijgt. Pas zodra je je telefoon er weer bij pakt, worden de apps 'wakker' en worden er een hoop e-mails of chatberichtjes tegelijk binnengehaald.

Accuoptimalisatie

Doze is helaas niet zomaar uit te schakelen. Wat je echter wel kunt doen, is je favoriete apps uitzondering op de Doze-regel maken. Ga daarvoor naar Instellingen > Accu en druk op de bolletjes in de rechter bovenhoek. Kies hier voor Accuoptimalisatie

Selecteer in het dropdown-menu voor Alle apps en scroll naar de apps waarvan berichten te laat binnenkomen - bijvoorbeeld WhatsApp. Tik er op en kies vervolgens voor 'Niet optimaliseren'. Dit zou het probleem moeten oplossen. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord