Beveilig je Facebook-account met tweestapsverificatie 2016-01-21T11:33:12

Fisher-Price Code-a-Pillar laat kleuters programmeren

Hoe werkt Dropbox (1): Introductie

Beveilig je Facebook-account met tweestapsverificatie

Beveilig je Facebook-account met tweestapsverificatie

Zeker bij een dienst als Facebook is het erg belangrijk je account goed te beveiligen. Het staat er barstensvol met persoonlijke informatie, en indringers kunnen er veel schade mee inrichten als ze binnen weten te komen. Hoog tijd om eens wat extra beveiliging in te zetten. Bijvoorbeeld met tweestapsverificatie! Zo zet je dat aan in Facebook.

Wat is 'tweestapsverificatie'?

Tweestapsverificatie betekent dat je een account beter kunt beveiligen tegen indringers door naast je extra wachtwoord een extra stap toe te voegen aan het inloggen. In de meeste gevallen is dat een sms'je met een code erin, maar voor sommige diensten kun je ook de bijbehorende app downloaden om een code te genereren. Dat is het geval met Facebook.

Ga bovenin naar je 'Instellingen', of ga direct naar het tabblad 'Beveiliging'.

In het beveiligingstabblad zoek je naar 'Aanmeldgoedkeurigen'. Als je rechts op 'Bewerken' klikt, kun je deze keuze inschakelen. Je doet dat door op het vinkje te klikken en dan te klikken op 'Wijzigingen opslaan'.

Je krijgt een waarschuwing waarin meer staat te lezen over de 'aanmeldgoedkeuringen'. Klik onderin op 'Aan de slag' (nadat je keurig de tekst hebt doorgelezen!)

Facebook wil héél graag je telefoonnummer hebben, en als je tweestapsverificatie instelt kom je hier helaas niet onderuit - zelfs niet als je niet via sms wil inloggen. Je zult hier dus wel je telefoonnummer moeten invoeren. Je krijgt een verificatie-sms en moet je wachtwoord nog eens invullen.

Tip: Je kunt voor dergelijke gevallen een tijdelijke sim-kaart kopen. Bij de Hema kun je voor 1 euro een sim-kaart met een uniek telefoonnummer kopen, die je kunt gebruiken om dergelijke sms'jes te ontvangen. Dat is inderdaad een hoop gedoe, maar wel een goede oplossing voor als je je nummer écht niet aan Facebook wil geven. 

Je moet nu de codegenerator nog instellen in je Facebook-app.

Start de app op, en klik bovenin op het hamburgermenu om bij je instellingen te komen. Scroll naar onderen en klik op 'Codegenerator'. Hier moet je in de toekomst elke keer zijn als je wil inloggen vanuit een nieuwe browser.

Als je nu inlogt op Facebook, heb je een extra code nodig om in te loggen. Je kunt daarna wel de browser aanmerken als 'vertrouwd', zodat je niet elke keer opnieuw hoeft in te loggen. Wel zo veilig!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord