Beveilig WhatsApp met tweestapsverificatie 2017-02-10T11:00:01

Facebook viert Valentijnsdag met kaarten

KasperskyOS: Beveiligd besturingssysteem voor slimme apparaten

Beveilig WhatsApp met tweestapsverificatie

Beveilig WhatsApp met tweestapsverificatie

WhatsApp rolt eindelijk tweestapsverificatie uit naar al zijn gebruikers. Zo ga je aan de slag met deze extra beveiligingslaag.

Vooropgesteld: Mogelijk zie je onderstaande opties nog niet in jouw versie van WhatsApp. De nieuwe functie wordt uitgerold, wat betekent dat sommige gebruikers er eerder mee aan de slag kunnen dan anderen. 

Wanneer je WhatsApp de eerste keer installeert, moet je al je telefoonnummer verifiëren aan de hand van een code die via sms binnenkomt. Tweestapsverificatie voegt hier nog een tweede, zes-cijferige toegangscode aan toe. 

Je hoeft deze overigens niet iedere keer in te voeren wanneer je WhatsApp opstart. WhatsApp vraagt je eens per week om de toegangscode. Zo onthoud je 'm beter en weet WhatsApp dat er dan niemand misbruik maakt van je WhatsApp-account.

Tweestapsverificatie WhatsApp inschakelen

Tweestapsverificatie is handmatig in te schakelen onder Instellingen > Account > Verificatie in twee stappen.

Tik op Inschakelen en verzin vervolgens een code, die uit zes cijfers bestaat. Tik op Volgende en voer de code nogmaals in ter bevestiging.

Tot slot voer je nog een e-mailadres in, dat in de toekomst ter controle gebruikt kan worden. Als je wilt, kun je deze stap ook overslaan. Tweestapsverificatie is daarna ingeschakeld, verder hoef je niets meer te doen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord