Bluetooth-apparaten verbinden met Windows 10 2018-02-09T10:56:01

Bluetooth-apparaten sneller aan Windows 10 te koppelen

Google in het teken van Olympische Winterspelen

Bluetooth-apparaten verbinden met Windows 10

Bluetooth-apparaten verbinden met Windows 10

Wanneer je een draadloze muis, toetsenbord of koptelefoon hebt gekocht die via bluetooth werkt, dan kun je deze pas gebruiken nadat je het apparaat aan Windows 10 hebt gekoppeld. Dat werkt als volgt.

Eerst is het van belang om te achterhalen of je pc het bluetooth-signaal wel kan ontvangen. Bij laptops is dit vrijwel altijd het geval, maar bij pc's niet altijd. Heeft je moederbord geen bluetooth? Dan heb je een bluetooth-ontvanger nodig (kosten á 20 euro). Nadat je deze in een usb-poort steekt, doet-ie automatisch zijn werk.

Ga nu in Windows 10 naar Instellingen, Apparaten. Kies hier de optie Bluetooth- of ander apparaat toevoegen.

In het volgende menu klik je op de bovenste optie, Bluetooth. Windows 10 gaat vervolgens op zoek naar het bluetooth-signaal.

Zet nu je bluetooth-apparaat in de pairing-modus. Vaak is daar een speciaal knopje voor, wat per apparaat verschilt. Bij koptelefoons zit deze bijvoorbeeld vaak op de oorschelp, bij muizen onderop of aan de zijkant.

Raadpleeg de meegeleverde documentatie van je gadget, als je de knop niet kunt vinden. Meestal moet je de knop even ingedrukt houden tot er een lampje begint te knipperen, het apparaat is dan klaar om te koppelen. Hij duikt dan ook op in Windows 10. 

Zodra deze klaar is voor gebruik, druk je op Gereed en ben je verder klaar. Mocht je het apparaat ooit weer willen loskoppelen, dan doe je dat wederom in het Instellingen-menu. Klik op de naam ervan in de lijst en kies simpelweg voor Verwijderen. Dit hoef je uiteraard niet elke keer te doen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord