Brandprogramma zonder opsmuk: deel 2 2013-11-04T17:02:54

Brandprogramma zonder opsmuk: deel 1

Nieuwe rubrieken bij Marktplaats

Brandprogramma zonder opsmuk: deel 2

Brandprogramma zonder opsmuk: deel 2

In deel 1 van deze workshop werden de voordelen van het gratis open source programma MP3Gain al genoemd. In dit tweede deel zetten we uiteen hoe u met dit programma mp3's in volume gelijk kunt trekken.

In deel 1 van deze workshop werden de voordelen van het gratis open source programma MP3Gain al genoemd. In dit tweede deel zetten we uiteen hoe u met dit programma mp3's in volume gelijk kunt trekken.

Stap 1

Surf naar deze pagina en klik daar op de downloadlink mp3gain-winfull- 1_2_5.exe, waarna een nieuwe pagina opent. Grote kans dat daar vanwege alle beveiligingsrestricties in Windows niks gebeurt. Om het downloaden daadwerkelijk te starten klikt u aldaar op de tekst this direct link. Bewaar het installatiebestand als altijd weer in een downloadmap of tijdelijk op uw Bureaublad.

Stap 2

Dubbelklik op het gedownloade bestand om de installatieprocedure te beginnen. Kwestie van een paar keer op Next klikken, maar vergeet onderweg vooral niet om de optie Dutch onder het kopje Language files in te schakelen. Nadat de installatiewizard is doorlopen, start MP3Gain voor de eerste keer.

Stap 3

Kopieer de mp3-bestanden die u op één cd wilt branden, naar een tijdelijke map ergens op uw harde schijf of Bureaublad. Klik dan in MP3Gain op de knop Open Map/Album en selecteer de verzamelmap. Klik op OK en de tracks worden geopend in MP3Gain. Klik dan op de knop Nummer Analyse, waarna het gemiddelde geluidsniveau van elke track wordt berekend.

Stap 4

Om de cd qua volume zo hard mogelijk te laten klinken zonder dat er vervorming optreedt, vullen we een waarde in het veld achter "Normaal" Volume in. Probeer bijvoorbeeld eens een waarde van 95,0 dB en let op wat er in de diverse kolommen in het trackoverzicht gebeurd. Met name de kolom onder clip(Nummer) is van belang, 'clippen' (ofwel vervormen door oversturing) is uit den boze. Ziet u hier één of meer keren J staan, dan moet u de waarde achter "Normaal" volume verlagen tot er geen enkele J meer is te zien. Gelukt? Dan bent u klaar om de mp3'tjes te normaliseren!

Stap 5

Klik op de knop Nummer Niveau en al uw mp3's krijgen de juiste, net berekende volume-informatie. Als u vervolgens de aldus aangepaste mp3-bestanden met CDBurnerXP op cd brandt, klinkt de cd bij afspelen netjes egaal qua volume.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord