Cryptominers in browser blokkeren met extensies 2018-01-03T14:29:58

Windows- en BlackBerry-ondersteuning WhatsApp stopt

Jaaroverzicht 2017: Updates en downloads

Cryptominers in browser blokkeren met extensies

Cryptominers in browser blokkeren met extensies

Voor het aanmaken van nieuwe bitcoin en soortgenoten zijn krachtige computers nodig die constant op volle toeren draaien. Tegenwoordig kan ook jouw pc daarvoor ingezet worden, zonder dat je het zelf weet. Maar daar kun je iets tegen doen.

Een van de eerste websites die cryptovaluta mijnde via de computers van bezoekers was The Pirate Bay. Daar onstond de nodige ophef over, omdat de torrentsite dit stiekem deed. Inmiddels zijn er veel meer sites die dit doen en als lucratieve vervanging zien van standaard advertenties. 

Bij het delven van cryptomunten wordt hardware als processoren en videokaarten ingezet om de nodige berekeningen te maken. Sites kunnen nu ook scripts implementeren die de componenten in je eigen pc daarvoor aanboren. Regelmatig zitten ze in advertenties verstopt. Dit gebeurt op de achtergrond, dus je merkt het niet gelijk.

Maar wie in deze gevallen Taakbeheer opent, ziet dat de cpu op 100 procent staat. Je pc kan hierdoor trager gaan reageren en bij laptops kan de accu sneller leegraken. Dat wil je vermoedelijk liever niet. Dus welke opties heb je?

No Coin-extensie

Net zoals er adblocker-extensies bestaan die online reclame tegenhouden, zo bestaan er nu ook extensies die 'cryptominers' weren. Zo kun je No Coin installeren voor Chrome en Firefox. De nieuwste versie van Opera heeft standaard een cryptominer-blocker ingebouwd, in navolging van de relatief onbekende Brave-browser

Waarschijnlijk volgen andere browsers in de toekomst ook, maar tot die tijd moet je het handmatig regelen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord