Deel je boodschappenlijstje via Our Groceries 2015-09-09T13:37:12

Review: Ikea draadloos opladen

Jeugdsentiment: Lemmings als koelkastmagneten

Deel je boodschappenlijstje via Our Groceries

Voor Android- en iOS

Deel je boodschappenlijstje via Our Groceries

Als je met iemand samenwoont zijn de boodschappen iets waar je bijna dagelijks rekening mee moet houden. Want wie haalt wat, en hoe weet je wat er nog allemaal in huis is? Met de Android- en iOS-app Our Groceries kun je makkelijk een boodschappenlijstje delen met iemand anders zodat je nooit meer zonder melk thuis komt.

'Our Groceries' is gratis te downloaden voor Android en iOS. Er is een premium-versie beschikbaar, maar het enige verschil daarin is dat je daarbij geen advertenties te zien krijgt.

Je kunt Our Groceries hier downloaden:
Voor iOS: Voor Android:

Wat is Our Groceries?

Our Groceries is een boodschappen-app waarmee je je eigen boodschappenlijstje kunt samenstellen. Het werkt heel simpel: Je vult in dat je nog een pot pindakaas nodig hebt, en zodra die in je mandje ligt vink je het af van het lijstje.

De echt interessante functies zitten echter in het delen van lijsten. Je kunt daar namelijk een boodschappenlijstje samen met iemand anders gebruiken.

Het fijne van Our Groceries is dat het voor zowel individuele gebruikers werkt als voor groepen. Je kunt daarmee twee lijstjes maken: Eén met je persoonlijke lijstje, en eentje met het lijstje van je huishouden.

1. Lijsten maken

In het thuisscherm zie je de verschillende lijsten die je kunt aanmaken. In dit voorbeeld hebben we één persoonlijke lijst, 'Mijn Lijst'.

Als je op die lijst klikt, zie je 'Add an item' staan, waarmee je een artikel zoals pindakaas kan toevoegen. Klik je op dat item, dat komt het onderaan te staan met een streep erdoor.

Je kunt ook extra informatie aan een artikel hangen, door op de ronde i te drukken. Je kunt daar bijvoorbeeld een foto toevoegen van het specifieke item, zodat je zeker weet dat je met het goede merk thuiskomt.

2. Een lijst delen

Als je een lijst wil delen met iemand. Je doet dat via de instellingen, die je op het thuisscherm rechts bovenin vindt onder de drie puntjes. Zoek daar naar de term 'List sharing'.

Je kunt hier je naam en je eigen emailadres invullen. Dat betekent dat je al je boodschappenlijst openbaar maakt. Andere gebruikers kunnen die alleen zien als jij er toegang toe geeft. Druk daarvoor op 'Send'.

3. Toegang vragen tot een gedeelde lijst

Iemand anders in je huishouden kan nu toegang vragen tot je lijst. Dat doe je op het andere toestel op dezelfde manier: Je gaat naar de 'Instellingen' en vervolgens naar 'List sharing'. Je vult hier het adres in dat de deler op zijn/haar telefoon heeft ingevoerd.

Degene die de lijst deelt krijgt nu een mailtje waarin hij toestemming moet geven om het lijstje te delen. Zodra dat is gebeurd, zie je de gedeelde lijst op je thuisscherm staan. Alle leden die toegang tot die lijst hebben kunnen items toevoegen en afvinken. Handig!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord