Geen smartphone? Speel Wordfeud op uw pc! 2014-09-03T09:58:05

Betaal nooit te v€€l

Goedkoper bellen en internetten in buitenland

Geen smartphone? Speel Wordfeud op uw pc!

Geen smartphone? Speel Wordfeud op uw pc!

Wie niet weet wat Wordfeud is, heeft het afgelopen halfjaar onder een steen geleefd. Het scrabble-spel is immens populair bij jong en oud,  maar is alleen te spelen als u een smartphone of tablet bezit. Of toch niet? Wij laten u zien hoe u Wordfeud kunt spelen op uw pc!

Wordfeud (Engels voor ‘woordenvete’ of ‘woordenstrijd’) is een kopie van het oude bordspel Scrabble. U speelt het op uw smartphone (iPhone, Android), iPod touch of tablet (iPad, Android-tablet) tegen uw vrienden, familie en kennissen of desgewenst tegen wildvreemden. Vorig jaar werd het een heuse rage en het haalde vele malen de media. Als u in iemand op een smartphoneschermpje zag turen, dan was de kans groot dat hij of zij niet aan het mailen, internetten, Twitteren of Facebooken was, maar aan het Wordfeuden. Er verschenen zelfs apps waarmee u vals kunt spelen (maar dan is de lol er wel snel vanaf). Een café dat een verbod afkondigde op het spel haalde het journaal. Hebt u dit allemaal gemist, omdat u geen smartphone of tablet hebt, of omdat u een smartphone hebt waarvoor het spel niet is uitgebracht? In deze workshop laten we u zien hoe u Wordfeud dan toch kunt spelen, gewoon op uw pc. En het mooie is: u kunt het gewoon opnemen tegen alle ‘gewone’ Wordfeud-spelers. We gebruiken hiervoor de BlueStacks App Player, ‘Android-virtualisatiesoftware’, waarmee u het Android-besturingssysteem kunt nabootsen op uw Windows-pc.

 

1. Downloaden

De BlueStacks App Player is op het moment van schrijven nog in alfa-stadium, maar is desondanks al prima te gebruiken. Het installatiebestand is via de website van Computer Idee te downloaden. Ga naar www.computeridee.nl/download/bluestacks-app-player en klik op de knop Meteen downloaden. Bewaar het gedownloade bestand (bijvoorbeeld) op het bureaublad.

 

2. Installeren

Dubbelklik op het in de vorige stap binnengehaalde installatiebestand en klik op Uitvoeren. Zet een vinkje voor I accept the Terms in the License Agreement en klik op Install. Als u een melding van het Gebruikersaccountbeheer krijgt, klikt u op Doorgaan. Het programma wordt nu geïnstalleerd en is binnen enkele momenten klaar. Haal het vinkje voor Launch Introductionary Video weg en klik op Finish om de installatie af te ronden.

 

3. De BlueStacks App Player verkennen

Als alles juist is geïnstalleerd, hebt u nu een snelkoppeling op uw bureaublad met de naam BlueStacks App Player. Dubbelklik deze snelkoppeling om de applicatie te starten. Zoals u ziet start het programma in een volledig scherm. Er zijn zes knoppen onderaan het venster, als u uw muiscursor op een knop plaatst verschijnt de uitleg voor die knop. In de BlueStacks App Player is al een aantal apps voorgeïnstalleerd. Om het menu met apps te openen, klikt u op meest rechter van de vier middelste knoppen. Het starten van apps is vervolgens een kwestie van eenmaal op de app klikken. Om in een app een stap terug te gaan, klikt u linksonder op de pijlknop. Als u de BlueStacks App Player wilt afsluiten, klikt u rechtsonder op het knopje met het kruis. Zoals gezegd kunt u met de BlueStacks App Player apps gebruiken die voor het Android-platform zijn geschreven. De Wordfeud-app is er een van, maar deze moet u nog wel eerst downloaden en installeren.

 

4. Wordfeud downloaden

Deze workshop gaat over hoe u Wordfeud kunt spelen op uw pc, dus is het tijd om het Wordfeud-installatiebestand te downloaden. Veel Android-apps kunt u gewoon via Google vinden en downloaden. Android-apps zijn voorzien van de extensie .apk, dus om Wordfeud te vinden, kunt u in Google zoeken naar Wordfeud APK. Om u de zoektocht te besparen, hebben we het installatiebestand echter al voor u klaargezet. Ga naar www.computeridee.nl/2012-07

en sla het bestand Wordfeud.apk op uw bureaublad op.

 

5. Wordfeud installeren

Nu wordt het even wat minder gebruiksvriendelijk. Er is (nog) geen mogelijkheid in de BlueStacks App Player om apps eenvoudig toe te voegen. Heel ingewikkeld is het gelukkig ook niet. Start de verkenner (Windowstoets + E) en blader naar de map C:\Program Files\BlueStacks (of C:\Program Files (x86)\BlueStacks als u de 64 bit-versie van Windows 7 gebruikt). In deze map ziet u het bestand HD-ApkHandler.exe. Hiermee kunt u nieuwe apps installeren in de App Player. Om het eenvoudiger te maken om Wordfeud (en eventuele andere apps) te installeren, maakt u een snelkoppeling naar dit bestand aan op uw bureaublad.

Klik met uw rechtermuisknop op HD-ApkHandler.exe, kies voor Kopiëren naar en selecteer Bureaublad (snelkoppeling maken). Sluit de verkenner af en ga naar uw bureaublad. Sleep nu het Wordfeud-installatiebestand op de snelkoppeling die u zojuist hebt aangemaakt. Wordfeud wordt nu geïnstalleerd en na enkele seconden ziet u de melding Wordfeud has been installed. Klik tot slot op OK.

 

6.Wordfeud starten

Nu hebt u Wordfeud op uw pc en kunnen we verder. Start weer de BlueStacks App Player en klik onderaan op de meest rechter knop van de vier knopjes in het midden (All apps). Wordfeud vindt u op de tweede pagina met apps, hier komt u door op het pijltje naar rechts te klikken. Klik op het pictogram met de W om Wordfeud te starten.

Registreren

Voordat u Wordfeud kunt spelen, dient u zich te registreren. Vul uw e-mailadres in en kies een gebruikersnaam. Hiermee kunnen andere spelers u vinden, door bijvoorbeeld op uw e-mailadres te zoeken. Klik daarna op Sign Up.

Wachtwoord instellen

Nadat u een account hebt aangemaakt, wordt u automatisch ‘ingelogd’. U kunt dus direct gaan spelen. Het is wel handig om eerst uw accountgegevens bij te werken en een wachtwoord in te stellen. Dan kunt u namelijk altijd en overal inloggen met uw eigen account. De BlueStacks App Player fungeert zoals gezegd als een Android-smartphone, klik op de Menu-knop onderaan en kies voor Settings. Klik op Set Password. Vul twee keer een zelfgekozen wachtwoord in en klik op  OK. Let op: u kunt niet met Tab naar het volgende veld springen, dit kan alleen door met uw muis te klikken. Wanneer u klaar bent met wijzigen klikt u linksonder op de pijlknop om terug te keren.

Wordfeud spelen

Nu is het dan eindelijk tijd om Wordfeud te spelen. Om een nieuw spel te starten, klikt u rechtsboven op het plusteken. Selecteer de taal (Dutch) en of u met het standaard bord of met het random bord wilt spelen. Nodig daarna iemand uit door te klikken op Invite by email or username. Voer een gebruikersnaam in indien u die weet, of vul een e-mailadres in en klik op Search. Klik op de naam en vervolgens op Invite om deze persoon uit te nodigen, klik daarna op OK. Zodra de uitnodiging geaccepteerd is, kunt u aan de slag. Een belangrijke laatste tip: om de een of andere reden kan het slepen van letters alleen als u onderaan klikt op de knop Rotate app. De letters onderin worden nu sterk vergroot en u kunt ze slepen en op het speelveld loslaten. Succes en veel plezier!

 

Deze workshop komt uit Computer Idee nummer 6, jaargang 2012.

 

Tekst: Onno Karman


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord