Gmail: Eén e-mailadres voor allen! 2013-11-04T16:16:57

Knallende foto's! Vuurwerk fotografeert u zo!

Huwelijksaanzoek via internethypes

Gmail: Eén e-mailadres voor allen!

Gmail: Eén e-mailadres voor allen!

Stuurt u vaak mailtjes rond naar leden van uw sportclub of vereniging? Maak dan één Gmail-account voor de gehele groep, zodat deze taak nauwelijks moeite kost. Wanneer u een bericht naar het gezamenlijke e-mailadres verzendt, wordt het automatisch bij alle personen bezorgd.

Als u regelmatig naar dezelfde groep personen mailt, loont het de moeite om hiervoor een eigen e-maillijst aan te maken. Stel dat u teamleider bent van een voetbalelftal. U wilt alle spelers een e-mail sturen met de aanvangstijd van een wedstrijd. Normaal gesproken stelt u een nieuw bericht op, waarna u alle e-mailadressen in een lijst met contactpersonen selecteert. Een tijdrovend klusje, want hier bent u al gauw een paar minuten mee bezig. Het is slimmer om een nieuw e-mailadres aan alle bestaande e-mailadressen van het team te koppelen. U hoeft dan alleen een bericht naar zoiets als FCKnuddeA1@gmail.com te verzenden en Gmail stuurt het mailtje vervolgens automatisch door naar de afzonderlijke teamleden. Het grote voordeel van deze aanpak is dat alle personen binnen een groep hetzelfde e-mailadres kunnen gebruiken om met elkaar contact te leggen.

1. Gezamenlijk Gmail-adres aanmaken

Allereerst is een nieuw e-mailaccount voor de groep nodig. Ga daarvoor naar www.gmail.com. Als u nog bent aangemeld met uw persoonlijke Google-account, logt u uit. Klik hiervoor rechtsboven op uw naam en kies Afmelden. Via Een account aanmaken krijgt u een formulier voorgeschoteld. Vul alle velden in met uw gegevens. Vooral de gebruikersnaam is erg belangrijk. Dit is namelijk het e-mailadres waarmee groepsleden elkaar bereiken, dus kies een logische naam. Bevestig het formulier onderaan met de knop Ik ga akkoord. Maak mijn account. U komt terecht in het introductiescherm van Gmail. Via Laat mijn account zien belandt u in de gebruikersinterface.

2. Doorstuuradressen selecteren

Nu u een e-mailadres voor de groep hebt aangemaakt, is het de bedoeling dat Gmail binnenkomende berichten automatisch naar elk groepslid doorverwijst. Klik rechtsboven op het tandwieltje en kies Instellingen voor Gmail. Ga naar tabblad Doorsturen en POP/IMAP. Gebruik de knop Een doorstuuradres toevoegen. Vul vervolgens het e-mailadres van een groepslid in en klik op Volgende. De eigenaar van het e-mailadres ontvangt een bericht waarmee hij of zij deelname aan de groep dient te bevestigen. Herhaal deze handelingen totdat u van alle groepsleden het e-mailadres hebt toegevoegd. U kunt in dit menu slechts één doorstuuradres selecteren om kopieën van inkomende berichten te verzenden. Jammer genoeg kunt u daar niets mee, aangezien u meerdere e-mailadressen wilt koppelen. Gelukkig is dat met het gebruik van filters wel mogelijk. Markeer de optie Doorsturen uitschakelen en klik onderaan op Wijzigingen opslaan.

3. Filters toevoegen

Klik nogmaals op het tandwieltje en Instellingen voor Gmail. Ga naar tabblad Filters en klik op Nieuw filter aanmaken. Met de zoekcriteria geeft u aan welke berichten u doorstuurt naar groepsleden. U bepaalt bijvoorbeeld dat alleen e-mails met een specifieke onderwerpregel of bijlage in aanmerking komen. Als u alle berichten van Postvak IN wilt doorsturen, hoeft u alleen maar het gezamenlijke e-mailadres uit stap 1 in het tekstveld achter Aan te zetten. Met Volgende stap beslist u welke actie(s) u wilt toepassen. Zet in ieder geval een vinkje voor Doorsturen naar en selecteer in het uitrolmenu een e-mailadres van een groepslid. In het uitrolmenu staan alle doorstuuradressen die u in stap 2 hebt ingevuld en die door de groepsleden zijn bevestigd.  Klik als laatste op Filter maken. U voegt op deze manier maximaal twintig filters toe. Vergeet in dit rijtje ook naar uw persoonlijke e-mailaccount niet! Iedereen gebruikt vanaf nu het gezamenlijke e-mailadres om alle groepsleden te bereiken.

Deze workshop komt uit Computer Idee nummer 18, jaargang 2011.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord