Grafieken uit Excel overnemen in Word 2013-11-04T17:02:33

Verzorg uw eigen drukwerk

Haal alles uit uw mail

Grafieken uit Excel overnemen in Word

Grafieken uit Excel overnemen in Word

Excel kan fraaie grafieken maken, terwijl Word beter werkt met tekst. Combineer Excel en Word om van beide te profiteren. U kunt een Excel-grafiek in Word opnemen en zelfs automatisch up-to-date laten houden.

Excel kan fraaie grafieken maken, terwijl Word beter werkt met tekst. Combineer Excel en Word om van beide te profiteren. U kunt een Excel-grafiek in Word opnemen en zelfs automatisch up-to-date laten houden.

Stap 1

Met Excel kunt u prachtige grafieken maken. Als u die grafieken in een tekst wilt verwerken, kunt u ze het beste overnemen in Word. Doet u dat met een zogeheten koppeling, dan wordt de grafiek in Word zelfs automatisch bijgewerkt als u getallen aanpast in Excel. Open om te beginnen in Word het document waar de gegevens in moeten komen en verplaats de invoegpositie naar de gewenste plek.

Stap 2

Schakel nu over naar Excel en open het bestand met de grafiek die u wilt overnemen in Word. Als u nog iets aan de opmaak van de grafiek wilt veranderen, kunt u dat in Excel doen. Selecteer de grafiek die u wilt overnemen en kies vervolgens in het menu Bewerken de opdracht Kopiëren of gebruik de toetsencombinatie Ctrl+C.

Stap 3

Schakel over naar Word en kies in het menu Bewerken de opdracht Plakken speciaal (dus niet gewoon Plakken). Als u die opdracht niet ziet, moet u even wachten totdat alle opdrachten in het menu verschijnen.

Stap 4

Selecteer in de keuzelijst van het dialoogvenster de optie Microsoft Excel-grafiek-object. Belangrijk is dat u ook het keuzerondje Koppeling plakken selecteert. Die optie zorgt ervoor dat de Excel-grafiek in Word (het object) automatisch wordt bijgewerkt als u in Excel aanpassingen hebt gemaakt. Klik op OK om de koppeling te plakken.

Stap 5

Als u het uiterlijk van het object wilt aanpassen, rechtsklikt u erop en kiest u Object opmaken. U kunt dan tekstomloop instellen, de afmetingen aanpassen, enzovoort - net als bij afbeeldingen. Vanuit Word kunt u ook eenvoudig het uiterlijk van de eigenlijke grafiek aanpassen: dubbelklik op het object om de grafiek in Excel te openen, ongeacht of Excel al gestart is. Werk de koppeling daarna handmatig bij (zie volgende stap) om meteen het resultaat in Word te zien.

Stap 6

Steeds als u het document opent, vraagt Word of u de koppeling wilt bijwerken. Klikt u op Ja, dan worden automatisch de nieuwste grafiekgegevens uit het Excel-bestand opgehaald. Als u trouwens van iemand anders een bestand ontvangt met gekoppelde gegevens, kunt u beter Nee antwoorden. U weet immers niet of het gekoppelde bestand zich wel op uw pc (én op dezelfde locatie) bevindt. U kunt gegevens handmatig bijwerken door er met rechts op te klikken en Koppeling bijwerken te kiezen. Controleer of automatisch koppelingen bijwerken bij openen is ingeschakeld via Extra, Opties op het tabblad Algemeen. De grafiek uit Excel blijft dan altijd up-to-date.

Office 2007

De opdracht Plakken speciaal kiest u via het pijltje onder de knop Plakken (op het tabblad Start van het lint). De optie voor automatisch koppelingen bijwerken stelt u in via de Microsoft Office-knop en de knop Opties voor Word. Kijk in de categorie Geavanceerd onder het kopje Algemeen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord