Hoe jailbreak je je iOS 8-apparaat? 2014-11-10T16:02:58

Doe-het-zelf-virtual reality met de VRmaster

Pirate Bay-oprichter Peter Sunde op vrije voeten

Hoe jailbreak je je iOS 8-apparaat?

Met paar simpele stappen veel meer mogelijkheden met iPhone of iPad

Hoe jailbreak je je iOS 8-apparaat?

iOS 8 heeft eigenlijk alles wat je maar wilt - eigen toetsenborden, meer vrijheid - maar toch zijn er nog allerlei redenen om je iOS-apparaat te jailbreaken. Gelukkig is er zelfs voor de laatste versie van Apples mobiele besturingssysteem een jailbreak beschikbaar, die voor zowel iOS 8 als 8.1 werkt op Windows en Mac. We laten je in deze workshop stap voor stap zien hoe je iOS 8 jailbreakt.

Voor je begint met jailbreaken, moet je altijd een back-up maken. Als het goed is kun je na het jailbreaken gewoon je iPhone of iPad als vanouds gebruiken en houd je alle apps en data, maar er kan altijd iets onverwachts misgaan waardoor je apparaat terug gaat naar de fabrieksinstellingen. Maak daarom een back-up via iTunes.

Het jailbreaken van je iOS-apparaat is op iOS 8 een stuk makkelijker dan op iOS 7. Het jailbreaken daarvan beschreven onze vrienden van PCMweb al.
 

1.

Ga naar de site van Pangu, Pangu.io. Je kunt daar 2 versies van Pangu downloaden; één voor Windows en één voor de Mac. Beide versies werken hetzelfde, we hebben voor deze workshop de Windows-versie behandeld. Download het .exe-bestand en run dat.

2.

Je krijgt nu dit scherm te zien, waarin Pangu gaat zoeken naar je iOS-apparaat. Sluit dat met een usb-kabel aan op je pc/Mac.

3.

Als je je apparaat hebt aangesloten zoekt Pangu er automatisch naar. Zodra je apparaat is gevonden, kun je op de blauwe knop 'Start Jailbreak' klikken. Doe dat.

4.

Je krijgt hier nog een standaard waarschuwing te zien, waarin staat wat de risico's zijn van het jailbreaken en dat je zelf verantwoordelijk bent voor wat er met je apparaat gebeurt. Als je daarmee akkoord gaat, klik je op 'Already did'.

5.

Ga maar een kopje koffie halen, want je moet nu gewoon even wachten terwijl Pangu zijn werk doet. Je apparaat wordt nu gejailbreakt, zorg dat je vooral niet met het apparaat gaat spelen, en laat alle knoppen met rust. Pangu geeft vanzelf aan wanneer het klaar is. Halverwege zul je het apparaat nog even moet ontgrendelen met je pin-code of je vingerafdruk.

6.

Klaar! Je hebt nu een jailbreak op je iOS-apparaat. Je kunt je iPhone of iPad nu verwijderen uit je usb-poort. Je ziet nu op je homescherm tevens 2 nieuwe icoontjes staan: de Cydia-app-winkel, en een speciale Pangu-app waar je niet veel mee kunt.

 

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord