Hoe krijg je Apple News op je iPhone of iPad met iOS 9? 2015-09-18T11:16:23

AVG gaat gebruikersdata verzamelen en mogelijk verkopen aan adverteerders

Privacy-instellingen in Bing

Hoe krijg je Apple News op je iPhone of iPad met iOS 9?

Hoe krijg je Apple News op je iPhone of iPad met iOS 9?

iOS 9 heeft naast multitasking op de iPad en andere handige features nog een verrassing in petto: Apple News. Dat is een nieuws-applicatie die in plaats komt van de Newsstand (de Kiosk), waar je websites en blogs kunt lezen in Apples eigen omgeving. Handig, maar de applicatie is er nog niet in Nederland. Hoe krijg je Apple News op iOS 9 tevoorschijn?

Let op: Apple News is alleen nog beschikbaar met Engelse websites en blogs. Als je Engels niet zo sterk is, heeft het weinig zin Apple News te proberen. Uiteindelijk komt de dienst ook wel in het Nederlands beschikbaar.

Ga eerst naar je 'Instellingen', en ga onder het kopje 'Algemeen' naar 'Taal en regio'.


Klik hier onder het kopje 'Regionotaties' op 'Regio', waar in jouw geval waarschijnlijk 'Nederland' staat (dat heb je zo ingesteld bij het instellen van je iPad).


Je krijgt hier een lijst met alle landen of regio's die je kunt instellen. Scroll naar onderen en klik op 'Verenigde Staten'.


Er wordt je nog gevraagd je keuze te bevestigen, dus klik hier op 'Ga door'. Als je je iPad op het Nederlands hebt staan, blijft de taal gewoon Nederlands - al krijg je wel de vraag of je je taal niet naar Engels wilt wijzigen. Klik daar gewoon op 'Nee'.

Herstart je iPhone of iPad, en bij het opnieuw starten zie je een rood icoontje met 'News' op je homescherm staan!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord