Hoe maak je een backup van WhatsApp in Google Drive? 2017-11-13T14:04:02

Op weg met WordPress

Review: HP Stream Notebook PC 14

Hoe maak je een backup van WhatsApp in Google Drive?

Automatisch je chat-geschiedenis opslaan

Hoe maak je een backup van WhatsApp in Google Drive?

WhatsApp heeft de mogelijkheid toegevoegd om een backup te maken via Google Drive. Dat is een stuk makkelijker dan hoe je eerst backups moest maken - dat moest handmatig en per aparte chat. In deze workshop laten we je zien hoe je een automatische backup van WhatsApp naar Google Drive maakt.

Voor deze workshop heb je de nieuwste versie van WhatsApp nodig. Die staat nog niet in de Play Store, maar ook nog niet op de website van WhatsApp. We hebben versie 2.12.45 hier voor je online gezet. Je kunt ook onderstaande QR-code scannen.Ga naar het menu, en druk daar op Instellingen. Ga vervolgens naar 'Chatinstellingen'. Je ziet in dit menu een nieuwe optie staan: 'Chat back-up'.
 

Chat back-up

Je ziet in dit menu een paar opties staan. Om een back-up te maken moet je eerst een Google-account koppelen aan WhatsApp. Dat doe je bij 'Account'. Je krijgt daar een pop-up te zien waarbij je een account kunt koppelen. Sowieso staat daar de Google-account bij die je aan je telefoon hebt gekoppeld.

WhatsApp vraagt je hier om permissie om je Google Drive-account te gebruiken. Druk daar op 'Ok'.

Opties

Je hebt in dit menu nog wat opties. Zo kun je instellen hoe vaak WhatsApp een backup maakt van je account. Als je niets invult, moet je dat telkens automatisch doen (via 'Back up now').

Je kunt via 'Backup frequency' ook instellen om elke dag, elke week of elke maand een automatische backup te maken.Tot slot kun je onderaan via 'Back up chat' nog aangeven of je je gegevens alleen via wifi of ook via 3G wilt downloaden. Als je veel foto's ontvangt via WhatsApp, is het aan te raden alleen via wifi een backup te maken. Dat kan namelijk een hoop data kosten.

Je telefoon maakt nu automatisch een back-up van je chats. Als je WhatsApp op een nieuwe telefoon zet, of als je een keer je telefoon herstelt, dan vraagt de app of je je chats terug wil zetten.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord