Hoe verander je je Facebook-wachtwoord? 2014-04-16T15:53:11

Google’s nieuwe modulaire toestel komt in januari 2015 op de markt

Check websites op kwetsbaarheden met de Heartbleed Detector

Hoe verander je je Facebook-wachtwoord?

Hoe verander je je Facebook-wachtwoord?

De veiligheid van Facebook is altijd een heikel punt. Het beveiligen van alles wat je online doet trouwens. Dus het is verstandig om één keer in de zoveel tijd je wachtwoord te wijzigen, de hoeveelheid verandert per expert. Je wachtwoord van Facebook wijzigen is zo gepiept.

Eerst ga je natuurlijk naar www.facebook.com, nadat je jezelf ingelogd hebt kun je je wachtwoord wijzigen. Je gaat dan rechts boven naar de "instellingen"-knop. Deze herken je aan het moersleuteltje. Klik daar dan ook op, daarna ga je naar "instellingen". Dan kom je gelijk in het juiste scherm.In dit scherm zie je wanneer je je wachtwoord voor het laatst gewijzigd hebt. Als dat langer dan een paar maanden geleden is, is het altijd aan te raden om het veranderen. Dit doe je door te klikken op "bewerken" aan de rechterkant in het menu.


Kies een wachtwoord dat je makkelijk kunt onthouden, maar wat niet te kort is of te makkelijk te kraken is. Gebruik bijvoorbeeld hoofdletters, cijfers of een leesteken erin. We geven daarover hier wat handige tips. Heb je een wachtwoord gekozen, dan voer je die twee keer in, om vervolgens op "wijzigingen opslaan" te drukken.


Daarna komt er een pop-up scherm tevoorschijn met twee mogelijkheden. Kies dan de mogelijkheid dat Facebook je automatisch overal uitlogt, zodat iedereen die eventueel jouw accountwachtwoord heeft deze niet meer heeft. Dus vink "meld me af bij andere apparaten" aan en klik op "verzenden". Je wachtwoord is nu gewijzigd. Je ziet dit gelijk in je instellingen doordat er staat dat je wachtwoord een paar seconden geleden gewijzigd is.


Je ontvangt nu een bevestigingsmail. Hierin zie je alle details vanaf waar je je wachtwoord gewijzigd hebt. Ontvang je zo’n mail zonder je wachtwoord gewijzigd te hebben dan weet je dat er iets misgaat. Onthoud je wachtwoord en log op alle computers, tablets en telefoons met je nieuwe wachtwoord in.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord