Hoe zet je de originele iOS 8 terug op je iPhone of iPad? 2014-09-25T09:38:52

iOS 8-updates blijven voor ellende zorgen

Linux- en OS X-gebruikers kwetsbaar voor ernstig veiligheidslek

Hoe zet je de originele iOS 8 terug op je iPhone of iPad?

Downgraden via iTunes

Hoe zet je de originele iOS 8 terug op je iPhone of iPad?

We schreven al dat iOS 8.0.1 meer problemen veroorzaakt dan het oplost, dus kun je beter even wachten met updaten. Maar wat nou als je de nieuwe update al hebt gedownload? Geen probleem, in deze workshop laten we zien hoe je de originele iOS 8 terugkrijgt, of hoe je weer iOS 7 op je apparaat kunt installeren!

 Je moet eerst de download hebben voor iOS 8.0 (of iOS 7, als je dat liever wil). Die kun je onder meer vinden op deze website. Kies uit de lijst welke softwareversie en voor welk apparaat je het wil hebben en download dat. Let op: deze bestanden zijn vaak bijzonder groot, dus dit kan even duren.

1. Controleer of je de 'Find my iPhone'-functie uit hebt staan op je telefoon. Dat doe je onder 'Instellingen' -> 'iCloud' -> 'Find My iPad/iPhone'. Zet dit schuifje uit.


2. Verbind je apparaat met een kabel aan je computer of laptop en start iTunes op.

3. Klik rechts op het tabblad iPhone (of iPad) en maak een back-up van je apparaat.

4. Nu komt het updaten. Klik, terwijl je de shift-toets ingedrukt houdt op de knop 'controleren voor updates'.


5. Er verschijnt een pop-up waar je het bestand kunt kiezen dat je in stap 1 hebt gedownload. Selecteer dat.

6. Je telefoon of tablet wordt nu geupdate met de vorige versie van iOS 8. Wacht tot dit voltooid is (dat kan een tijdje duren), en raak je telefoon ondertussen niet aan.

7. Voila, je kunt nu weer genieten van de nieuwe iOS 8-functies zonder problemen met je bereikbaarheid!

Let op: Het kan zijn dat de bovenstaande optie niet werkt, of dat je in plaats van 'controleren voor updates' het blokje 'Update' te zien krijgt.

In dat geval kun je ook met je shift- of option-toets ingedrukt klikken op 'Apparaat herstellen'. Je krijgt dan dezelfde optie om de nieuwe software te installeren, maar je iPhone of iPad wordt dan wel helemaal leeggegooid. Je kunt je bestanden en apps dan wel nog herstellen vanaf een back-up, maar wees gewaarschuwd.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord