iOS 12 alvast proberen - installeer de bèta 2018-06-27T13:53:06

Top 5 Autogadgets voor deze zomer

TicWatch Pro: Smartwatch met dubbel scherm

iOS 12 alvast proberen - installeer de bèta

iOS 12 alvast proberen - installeer de bèta

Wil je het liefste de nieuwste iOS-functies zo snel mogelijk proberen? Dan kun je vanaf heden deelnemen aan de publieke bèta van iOS 12; We leggen stap voor stap uit hoe je deze installeert en wat je er van kunt verwachten.

Omdat het nog een testversie van het besturingssysteem betreft, bestaat er een grotere kans op bugs. Het is dan ook aan te raden om van tevoren een backup van je mobiele gegevens te maken, bijvoorbeeld naar iCloud. Bevalt iOS 12 totaal niet en wil je terug naar de stabiele iOS 11-release? Dat kan alleen door alles op je iPhone of iPad te wissen, dus houd daar rekening mee.

Daarnaast is niet ieder iOS-toestel geschikt voor de nieuwste iOS-versie. Welke wel? Dat zie je hieronder.

Bèta iOS 12 downloaden en installeren

Weet je zeker dat je de beta van iOS 12 wilt installeren? Ga dan eerst naar de Apple Beta Software Program-website en klik op Sign up. Meld je hier aan met je Apple ID. Open vervolgens deze website op je iPhone of iPad. Bovenin zie je de optie Enroll Youre Devices staan. Hier kun je aangeven voor welke apparaten je de beta wilt downloaden.

Scroll een stukje omlaag en tik op de optie Download profile. Open dit bestand en kies twee maal voor Installeer. Hierna wordt je iPhone of iPad opnieuw opgestart. Na deze procedure ga je naar Instellingen / Algemeen / Software-update. Tik op Download en installeer om iOS 12 op je toestel te zetten.

Nieuw in iOS 12

Kijken we nog even naar wat er zoals nieuw is in iOS 12. Wat kun je er van verwachten?

Snelheidswinst

iOS 12 staat bol van de nieuwe features, maar op dagelijkse basis heb je het meeste baat bij de snelheidswinst. Met name op de reeds wat oudere iPhone-modellen. Zo starten apps tot twee keer sneller op, open je de camera tot 70 procent sneller dan voorheen en komt het toetsenbord de helft sneller tevoorschijn. In z'n algemeen krijg je dus een aanzienlijk vloeiendere ervaring ten opzichte van eerdere iOS-versies.

Schermtijd en slimmere niet-storen-modus

Als ergens 'te veel' voor staat, dan is het meestal niet goed voor je. Te veel suiker, te veel alcohol, en ook: te veel tijd op je smartphone spenderen. Maar hoeveel minuten of zelfs uren per dag ben je wel niet met je iPhone in de weer? Schermtijd maakt precies inzichtelijk welke apps de meeste van je tijd opslokken. Stukje bewustwording voor je digitale wellness, zeg maar.

De slimmere niet-storen-modus helpt daar ook bij. Meldingen storen je dan bijvoorbeeld automatisch niet meer zodra je thuis komt.

FaceTime met meerdere gebruikers

Het heeft lang mogen duren, maar FaceTime ondersteunt eindelijk videobellen met meerdere gebruikers. Er kunnen maximaal 32 deelnemers aan zo'n groepsgesprek meedoen. Dankzij integratie met de Berichten-app, start je gemakkelijk een videobel-groep met dezelfde mensen als waarmee je al in een groepschat zit.

Overigens kun je vanuit deze app voortaan ook sneller foto's en video's maken en delen., en eventueel leuke effecten toevoegen. Dit geldt ook voor de nieuwe Memoji, waarmee je emoji maakt die op jezelf lijken.

Lees hier meer over de nieuwe functies in iOS 12.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord