Maak uw eigen inlogscherm 2013-11-04T17:02:21

Bak je eigen logo met Xara 3D

Visitekaartjes met logo in OpenOffice

Maak uw eigen inlogscherm

Maak uw eigen inlogscherm

Met de gratis software LogonStudio verandert u het inlogscherm in een handomdraai. Het programma biedt een verzameling alternatieve inlogschermen, maar u vindt er duizenden meer op internet vinden. Het is zelfs mogelijk uw eigen inlogscherm te ontwerpen. Zo ongeveer elk onderdeel van Windows kan aan de persoonlijke smaak worden aangepast, behalve het inlogscherm.

Met de gratis software LogonStudio verandert u het inlogscherm in een handomdraai. Het programma biedt een verzameling alternatieve inlogschermen, maar u vindt er duizenden meer op internet vinden. Het is zelfs mogelijk uw eigen inlogscherm te ontwerpen. Zo ongeveer elk onderdeel van Windows kan aan de persoonlijke smaak worden aangepast, behalve het inlogscherm. Ofwel: het beeld dat u te zien krijgt wanneer u uw Windows naam en wachtwoord in moet voeren alvorens aan de slag te kunnen. Er waren wel trucs om een en ander te wijzigen, maar als er dan iets misging kon dat tot gevolg hebben dat de pc totaal niet meer opstartte. Geen prettig idee, maar gelukkig is er nu het geheel gratis LogonStudio. Met deze software verandert u het inlogscherm zonder dat er enig risico op drama en ellende bestaat.

Stap 1

Start uw browser en ga naar deze website. Klik op deze pagina allereerst op de blauwe downloadknop onder het kopje LogonStudio en kies op de volgende pagina middels de juiste knop voor de XP- of Vista-versie. U wordt dan doorgesluisd naar Download.com, waar u het gekozen bestand kunt binnenhalen; bewaar het voorlopig even op het Bureaublad of in uw favoriete downloadmap. Dubbelklik vervolgens op het binnengehaalde bestand en doorloop de installatieprocedure, slechts een kwestie van een paar keer op Next en tot slot op Finish klikken. Vista-gebruikers kunnen LogonStudio starten met een snelkoppeling op het Bureaublad, XP'ers vinden het programma in het menu Start onder Alle programma's en WinCustomize (snelkoppeling LogonStudio).

Stap 2

In Windows Vista moet u in het venster Gebruikersaccountbeheer even op Doorgaan klikken voordat LogonStudio start. Er zijn vier alternatieven voor het Vista inlogscherm ingebouwd, om een ander te kiezen klikt u er simpelweg op. Klik aansluitend op Apply, waarna LogonStudio u even afmeldt zodat u in het inlogscherm belandt. Kunt u meteen zien hoe uw nieuwe keuze eruit ziet! Kies de juiste gebruiker (als er meerdere zijn), typ uw wachtwoord en u bent weer terug in Vista. Bevalt het nieuwe inlogscherm u niet? Dan kiest u voor het scherm Windows Vista Default en is alles weer bij het oude.

Stap 3

Gebruikers van XP moeten de allereerste keer dat LogonStudio gestart wordt even op de knop Ja klikken, zodat het programma de standaard 'Logon Screen Editor' wordt. U kunt nu kiezen uit drie ingebouwde inlogschermen. Kies een scherm en klik op de knop Apply. U wordt vervolgens doorgesluisd naar het inlogscherm, waar u uw nieuwe scherm kunt bewonderen. Mocht het gekozen exemplaar niet bevallen, dan kiest u een ander of klikt u op de knop Restore default XP logon om de oorspronkelijke situatie te herstellen.

Stap 4

Als de meegeleverde inlogschermen u niet direct een juichstemming bezorgen, dan is er online nog veel meer aan de meest schitterende schermen te vinden. In de Vistaversie van LogonStudio klikt u daarvoor op Download in het menu aan de linkerkant; in de XPvariant klikt u op de blauwe link www.wincustomize.com. Blader door de lijst en download alles wat u mooi lijkt. Daarbij geldt wel dat LogonStudio u vraagt zich te registreren als u meer dan circa 50 MB (ofwel 25 tot 50 inlogschermen) downloadt. Hebt u eenmaal wat schermen gedownload en verzameld in een mapje, dan klikt u op de knop Load, bladert u naar de verzamelmap en selecteert u een inlogscherm. Eerder gekozen exemplaren blijven voortaan in het totaaloverzicht te zien.

Stap 5

Het is mogelijk om eigen foto's voor uw inlogscherm te gebruiken. Vista-gebruikers klikken daarvoor op de knop Create, waarna u uw naam (indien dat niet al vanzelf is gebeurd) als auteur moet invullen. Klik dan op Browse en blader naar een map met de gewenste afbeelding (dat kan bijvoorbeeld een foto uit uw digitale camera zijn). Selecteer de afbeelding en klik op Openen en tot slot op Save. Mocht u uw wonderbaarlijke creatie met de rest van de wereld willen delen, dan kan dat middels een klik op de knop Upload. U vindt uw eigen inlogscherm terug in het overzicht, stel hem als 'uitgelegd' in.

Stap 6

Voor XP-gebruikers is het maken van een eigen scherm wat ingewikkelder. Klik allereerst op de knop New en vul de gevraagde zaken als naam en auteur in. Laat het veld met het e-mailadres liever leeg, zeker als u van plan bent uw inlogscherm te delen met de wereld. Ter voorkoming van nóg meer spam, uiteraard. Klik dan op Create en OK in het venster waarin u gemeld wordt dat er een nieuwe map is gemaakt. In de Editor leeft u zich vervolgens helemaal uit. Het XP-inlogscherm is opgebouwd uit allemaal losse onderdelen. Om het grootste middendeel een foto te geven, selecteert u aan de rechterkant onder Panels de optie Center Panel (1). Klik dan op het kleine bladerknopje (2), blader naar een afbeelding en klik op Openen. U kunt de afbeelding eerst nog bewerken of meteen accepteren met een klik op OK. Het kan overigens even wat experimenteren zijn met de schaal van de afbeelding en de uitsnede. Alles is aanpasbaar, dus experimenteer vooral tot het resultaat u bevalt! Klik tot slot op de bewaarknop (de diskettes in de knoppenbalk, tweede knop van links) en u kunt uw eigen inlogscherm selecteren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord