Media Player en Media Center op orde 2013-11-04T17:03:06

Yahoo's Fire Eagle is geland

Museumcollectie te koop op eBay.nl

Media Player en Media Center op orde

Media Player en Media Center op orde

Oogstrelende muziek collectie. Wie Windows Media Player of Media Center intensief gebruikt, zal gemerkt hebben dat het toevoegen van albumhoezen niet altijd goed gaat. Gebruik Art Fixer om probleemloos albumhoezen toe te voegen en uw muziekbibliotheek ook een lust voor het oog te maken.

Oogstrelende muziek collectie. Wie Windows Media Player of Media Center intensief gebruikt, zal gemerkt hebben dat het toevoegen van albumhoezen niet altijd goed gaat. Gebruik Art Fixer om probleemloos albumhoezen toe te voegen en uw muziekbibliotheek ook een lust voor het oog te maken.

Stap 1

Ga naar de website van AVsoft, klik in het menu op Products en vervolgens op AV Art Fixer for WMP and MCE. Klik op Download the application om de nieuwste versie te downloaden. Dubbelklik op het bestand dat u hebt gedownload om de installatie te starten. Tijdens de installatie hoeft u alleen driemaal op Next te klikken en daarna op Close. Klik in het menu Start onder Alle programma's op AV Album Art Fixer om het programma te starten. Als de nieuwste versie van Microsofts .NET-omgeving nog niet is geïnstalleerd, wordt de installatie afgebroken en verschijnt een dialoogvenster voor het downloaden van .NET. Klik op de knop Yes en wacht totdat de downloadpagina verschijnt. Klik onder .NET Framework Version 2.0 Redistributable Package op de koppeling Download x86 version (of x64 als u een 64-bits versie van Windows hebt). Kies Dutch in de keuzelijst Change Language en klik op de knop Change. Klik nu op Downloaden en open dit bestand om .NET 2.0 te installeren. Of u .NET 1.0 ook hebt geïnstalleerd is niet van belang.

Stap 2

Klik nu eerst in het menu Tools op Options. Op het tabblad Tag Checks maakt u de twee onderste selectievakjes leeg én het tweede vakje vanaf boven. De desbetreffende opties zijn niet relevant voor albumhoezen en leiden waarschijnlijk tot ongewenste aanpassingen als u ze gemarkeerd laat! De bovenste optie heeft ook niets met albumhoezen te maken, maar zoekt wel naar ontbrekende informatie die belangrijk is voor de mediabibliotheek. Klik op OK om de instellingen te bewaren. Nog een opmerking voor degenen die al handmatig albumhoezen hebben toegevoegd; grote afbeeldingen worden door het programma automatisch verkleind tot 200 bij 200 pixels. Dat zijn de afmetingen waar Windows Media Player en Media Center graag mee werken.

Stap 3

Art Fixer zoekt in de mediabibliotheek van Windows Media Player of Media Center naar alle muziekalbums. Klik op de knop Check Albums om het eerstvolgende album met 'problemen' te vinden. Die knop verschijnt trouwens alleen als er geen probleem wordt gevonden bij het eerste album. Een probleem kan een ontbrekende albumhoes zijn, maar ook ontbrekende systeembestanden voor albumhoezen of andere fouten. De mediabibliotheek moet trouwens wel op de juiste mappen zijn ingesteld om alle albums te vinden. Dat kan bijvoorbeeld via de toets F3 in Windows Media Player.

Stap 4

Een ontbrekende albumhoes wordt aangegeven door de tekst This album contains no Album Art en een algemene afbeelding rechtsboven. Klik op de knop Fix om dit probleem te verhelpen. Bij de melding This album contains no Album Artist of andere foutmeldingen is het ook verstandig op Fix te klikken.

Stap 5

Als er wel een albumhoes aanwezig is, maar die blijkt niet optimaal ingesteld voor Windows Media Player en Media Center, ziet u het venster Fixing Album Art Files. In alle andere gevallen komt u meteen bij Stap 6. De aanwezige albumhoes wordt automatisch geoptimaliseerd voor Windows Media Player en Media Center. Daarbij wordt de grootte aangepast en wordt ook een verkleinde versie in het muziekbestand bewaard. Dat is nodig om op sommige draagbare spelers de albumhoes te kunnen weergeven. Klik op Close als de aanpassingen zijn uitgevoerd. Om dit venster voortaan over te slaan, markeert u eerst het selectievakje.

Stap 6

Controleer in het venster Fix Tags welke zaken Art Fixer wil gaan aanpassen en schakel ongewenste correcties uit. Zo verplaatst de optie Fix Locations to alle nummers van het album naar een enkele, andere map. Dat zal waarschijnlijk niet de bedoeling zijn, dus maak dit vakje leeg! Ook de optie Fix Track Numbers kunt u beter deactiveren. De optie Set Request State is wel heel handig en moet u markeren. Hiermee voorkomt u dat Windows Media Player of Media Center zelf gegevens of albumhoezen gaat vervangen en daarmee uw bibliotheek in de war schopt. Markeer Fix Album Artist om albums onder de juiste artiestnaam te laten verschijnen en Fix Album Art om de hoes te vervangen. Normaliter kunt u dus dezelfde opties activeren als in de afbeelding. Klik daarna op Search om een albumhoes te zoeken.

Stap 7

U ziet onderin het dialoogvenster een webpagina met zoekresultaten. Klik op de gewenste albumhoes. Kies een afbeelding waaronder een grootte van 200 x 200 pixels of meer wordt aangegeven en jpg als bestandstype. Als u niet weet hoe de hoes eruitziet, kunt u afgaan op de overige tekst onder de afbeelding. De eerste regel (afbeeldingstekst) en laatste regel (naam van de website) geven vaak wel aan of u met de hoes van een muziekalbum te maken hebt. Gebruik de schuifbalk en de koppelingen onderaan de webpagina om meer afbeeldingen te zien. U kunt ook het dialoogvenster groter maken of maximaliseren.

Stap 8

Klik nu bovenaan de webpagina op de koppeling 'Bekijk de afbeelding op ware grootte'. Vergeet dit niet, anders krijgt u misschien een erg kleine afbeelding. Rechtsklik vervolgens op de afbeelding en kies Afbeelding opslaan als. Bewaar de afbeelding onder een bepaalde naam, bijvoorbeeld hoes.jpg, op het Bureaublad. Art Fixer vindt de albumhoes en toont die rechtsboven in het dialoogvenster. De afbeelding op het Bureaublad kan na afsluiten van het programma worden verwijderd en mag voor een volgend album overschreven worden.

Stap 9

Klik op OK om terug te gaan naar het programmavenster. U ziet nu rechtsboven de albumhoes. Klik op Next Album om verder te zoeken naar albums met ontbrekende hoezen of andere problemen. Wilt u een betere hoes zoeken of andere gegevens van het getoonde album aanpassen? Klik dan op de albumhoes om het dialoogvenster weer te openen. Nog een tip om gerichter te zoeken: plaats voordat u op Search klikt (Stap 6) aanhalingstekens rond artiestnamen of albumtitels in het zoekvak op de webpagina. Klik daarna op de knop Afbeeldingen zoeken om gerichter te zoeken.

Stap 10

Als u wilt stoppen sluit u het programma af met de opdracht Quit in het menu File. Klik in het dialoogvenster Finish up dat dan verschijnt op Start WMP. In dit venster vindt u trouwens ook knoppen voor een donatie aan de auteur, als u tevreden bent met het programma. Wijs in Windows Media Player 11 de knop Mediabibliotheek aan zodat het pijltje verschijnt en klik daarop. Kies in het menu de opdracht Wijzigingen in Mediagegevens toepassen om alle correcties door te voeren die Art Fixer heeft aangebracht. In Windows Media Player 10 kiest u in het menu Extra de opdracht Mediagegevens nu verwerken. De muziekbibliotheek van Windows Media Center werkt u ook op deze manier bij via Windows Media Player. Nu kunnen ook uw ogen genieten van uw muziekverzameling.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord