Offline navigeren met de Android 2014-08-28T14:28:47

BlackBerry-topman betuigt spijt op YouTube

WK Bridge 2011 online

Offline navigeren met de Android

Offline navigeren met de Android

Wie over de grens wil navigeren met zijn smartphone, kan voor hoge kosten komen te staan. Immers, Google Maps vereist een voort-durende verbinding met internet. Gelukkig kan het ook anders. Zonder internet — en dus zonder hoge kosten!

Wie over de grens wil navigeren met zijn smartphone, kan voor hoge kosten komen te staan. Immers, Google Maps vereist een voort-durende verbinding met internet. Gelukkig kan het ook anders. Zonder internet — en dus zonder hoge kosten!

 
Waar uw FAQman’s offline-wereld zich beperkt tot enkele tientallen vier-
kante kilometers Frans gebergte, wandelen vele sportievelingen zomaar honderden kilometers door onbekende oorden. En dat zonder navigatie, want dat is of te duur qua internet of afwezig omdat er geen verbinding is. De oplossing is simpel: het offline maken van online inhoud! Dat kan met websites, dat kan met e-mail, dus moet het ook met kaarten kunnen!
 

1.

We sturen u meteen naar de App Market voor Locus Free. Hebt u de tool eenmaal binnengehaald, dan start u Locus Free op. Zorg ervoor dat  de internet-
verbinding is ingeschakeld.  
 
 
 
 

2.

Ga met hulp van de knop rechtsboven in beeld naar het gps-scherm. 
 
 
 
 

3.

In dit scherm kunt u via de knop onder in beeld de gps-ontvanger inschakelen en weer uitschakelen. 
 
 
 
 
 

4.

Ga terug naar de kaart en zie dat die nu de plek toont waar u zich op dit moment bevindt. Klik rechtsboven op de knop die u naar de Kaart-manager brengt.
 
 
 
 

5.

In de Kaart-manager kunt u via het tabblad Online kaarten aangeven van welke kaartaanbieder u uw geografische infor-matie wenst te betrekken. Wij kiezen voor Google.
 
 
 
 
 

6.

Locus Free wil nu van u weten welke vorm van Google Maps u wilt ge-bruiken? Wij kiezen voor Hybrid, straatinformatie in combinatie met satellietbeelden.
 
 
 
 
 

7.

Keer terug naar het hoofdscherm van Locus. Het is tijd voor de offline kaarten. 
 
 
 
 
 

8.

Begin met het uitschakelen van de gps-ontvanger. Dit voorkomt dat Locus ons telkens op de ‘goede’ plek neerzet. 
 
 
 
 
 

9.

Klik het vergrootglas aan, daarachter gaat namelijk de zoekfunctie van Locus Free schuil.
 
 
 
 
 

10

. Er zijn meerdere mogelijkheden om te vinden wat u zoekt. Wij hebben voldoende aan de Adres-functie van Locus Free. 
 
 
 
 
 

11.

We voeren een plaatsnaam in. Als die naam uniek is, brengt Locus Free u meteen op de plek van uw bestemming. Zoniet, voer dan ook de provincienaam of de landnaam in, net als bij Google Maps.
 
 
 
 
 

12.

Gevonden! De kaart die u te zien krijgt, wordt meteen online opgehaald. Deze kaart gaan we offline maken en wel met behulp van de Kaart-manager.
 
 
 
 
 

13.

Klik in de Kaart-manager op het tabblad Kaart downloaden. Via de optie Selecteer gebied kunt u zo dadelijk aangeven welk gebied u offline wilt zetten. 
 
 
 
 
 

14

. Neem het gewenste gebied lekker ruim en maak vervolgens de selectie door twee hoekpunten vast te leggen. Klik dan op de oranje knop die u in afbeelding 14 ziet.
 
 
 
 
 

15.

Nu even opgelet: de verschillende zoom-stadia vergen verschillende aantalen ‘tegels’. Hoe verder u inzoomt, hoe meer tegels er nodig zijn. En die nemen opslagruimte op uw Android in beslag, dus daar moet u wel rekening mee houden! 
 
 
 
 
 

16.

Geef uw uw offline kaart een naam. In ons geval wordt die naam meegenomen van de zoekfunctie van Locus Free, waardoor we snel klaar zijn. Druk op de knop OK en de download start.
 
 
 
 
 

17.

Dat downloaden kan even duren. Als u ook off-line serieus wilt kunnen inzoomen, is 100 MB helemaal niets! Waarmee we maar willen zeggen dat u geen onnodig grote selectie moet maken, noch onnodig moet inzoomen. 
 
 
 
 
 

18.

Als de download is afgerond, weet de Kaart-manager via het tabblad Eigen kaarten te vertellen dat er vanaf nu gebruik kan worden gemaakt van de offline kaart. 
 
 
 
 
 

19

. Om te zien of Locus Free ook offline werkt, schakelen we de internetverbinding van de Android-telefoon helemaal uit door het toestel in Vliegmodus te zetten.
 
 
 
 
 

20.

Voilà. De kaart waar we nu naar kijken is een echte offline kaart die we hebben gedownload en die is opgeslagen op de Android. De zoommogelijkheden die u hebt, worden bepaald door wat u eerder hebt gedownload.
 
 
 
 

Deze workshop komt uit Computer Idee nummer 11, jaargang 2011.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord