Relaxed downloaden met Firefox 2013-11-04T17:02:05

Alles over brandsoftware

Run op varkensgriep-domeinen

Relaxed downloaden met Firefox

Relaxed downloaden met Firefox

Firefox 3 heeft een ingebouwde downloadmanager. Handig, maar niet compleet genoeg naar onze zin. Gelukkig is er Download Statusbar. Een gratis add-on voor Firefox!

Firefox 3 heeft een ingebouwde downloadmanager. Handig, maar niet compleet genoeg naar onze zin. Gelukkig is er Download Statusbar. Een gratis add-on voor Firefox!

Stap 1

Om Download Statusbar te installeren start u allereerst Firefox. Ga vervolgens naar https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/26 en klik dan op de knop Aan Firefox toevoegen. In het daarop geopende waarschuwingsvenster klikt u op de knop Nu installeren.

Stap 2

Na de installatie moet Firefox opnieuw worden gestart (klik simpelweg op Herstarten als Firefox dat aangeeft). Download Statusbar werkt zowel onder Vista als XP.

Stap 3

Na de herstart ziet u dat de geïnstalleerde add-on toegevoegd is aan de lijst met extraatjes. Om de diverse opties in te stellen klikt u op de knop Opties. Op zich werkt Download Statusbar prima met de standaardinstellingen, maar we laten u een drietal praktische opties zien. Door op het tabblad Algemeen de optie Voortgangspercentage (1) in te schakelen zien we straks in de download-voortgangsindicator ook het reeds binnengehaalde percentage van een download; iets dat vaak wel zo prettig is. Door de optie Downloadgeschiedenis bijhouden (2) uit te zetten voorkomt u dat al te nieuwsgierige collega's op het werk in de gaten krijgen dat u meer downloadt dan arbeid verricht. Verder is het zeer aanbevelenswaardig om de optie Downloads automatisch voortzetten in de download manager als de browser wordt afgesloten (3) in te schakelen. Normaliter stopt Download Statusbar namelijk met downloaden zodra u Firefox afsluit. Niet handig als u even vergeten was dat er nog iets groots onderweg was. Door deze optie in te schakelen worden lopende downloads overgeheveld naar de standaard downloadmanager van Firefox die wél gewoon door blijft werken. Klik op OK als u alle instellingen gemaakt hebt en sluit het venstertje Add-ons.

Stap 4

Vanaf nu werkt het eigenlijk allemaal heel simpel. Download gewoon zoals u gewend bent. Maar let op de onderkant van het browservenster: daar verschijnt voor elke lopende download een kleine voortgangsindicator zodat u voortaan in één oogopslag - tijdens het browsen - kunt zien hoe ver uw downloads zijn. Door de muispijl even stil te houden boven zo'n balkje verschijnt er allerlei extra informatie.

Stap 5

Door met de rechtermuisknop op een indicator te klikken kunt u in het contextmenu en download pauzeren of annuleren. Mooi toch?

Stap 6

Verwijderen van Download Statusbar is erg simpel. Klik in Firefox in het menu Extra op Add-ons. Klik vervolgens bij het item Download Statusbar op de knop De-installeren en volg de aanwijzingen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord