Schijfkopie en herstelprogramma op één dvd 2013-11-04T17:02:38

Windows 7 lekt uit op internet

Houd lijsten nog handiger bij in Excel

Schijfkopie en herstelprogramma op één dvd

Schijfkopie en herstelprogramma op één dvd

Hebben we net een mooie workshop over PING gehad, wil een slimme lezer dat we ook uitleggen hoe je een opstartbare (bootable) schijf maakt met de reeds geproduceerde image. Doen we, Kees!

Hebben we net een mooie workshop over PING gehad, wil een slimme lezer dat we ook uitleggen hoe je een opstartbare (bootable) schijf maakt met de reeds geproduceerde image. Doen we, Kees!

Stap 1

We gaan hier uiteraard niet meer uitleggen hoe u een image maakt met PING, daarvoor verwijzen we u naar de instructies elders op deze website. Hebt u de image eenmaal gemaakt en wilt u die op dvd branden (een cd is meestal te klein om een complete image te bevatten), dan is nog wat voorbereidend downloadwerk nodig. Ga naar deze website. Download daar als eerste het bestand initrd.gz (1) en bewaar dat in de map waarin u de schijfimage gemaakt hebt (in de oorspronkelijke workshop was dat \17042008_DUALCORE_). Doe hetzelfde met het bestand kernel (2), waarbij gebruikers van Internet Explorer even heel goed moeten opletten. Deze browser voegt namelijk ten onrechte de extensie .txt toe en gaat er al even verkeerd van uit dat het een tekstbestand betreft. Om dat te voorkomen klikt u met de rechtermuisknop op de link kernel en kiest u in het veld achter Opslaan als type in het daarop geopende venster voor Alle bestanden. Verwijder dan de extensie .txt achter de bestandsnaam kernel en klik op Opslaan. Tot slot downloadt u het bestand isolinux.bin (3) naar de imagemap.

Stap 2

Open Kladblok en tik de hierna volgende tekst letterlijk over: DEFAULT rescue PROMPT 0 LABEL rescue KERNEL kernel APPEND vga=normal devfs=nomount pxe ramdisk_size=33000 load_ramdisk=1 init=/linuxrc prompt_ramdisk=0 initrd=initrd.gz root=/dev/ram0 rw noap ic lba De laatste regel (dus vanaf APPEND) gewoon aan één stuk door blijven typen! Controleer de tekst goed (let op spaties) en klik dan in het menu Bestand op Opslaan. Kies in het bijbehorende dialoogvenster bij (1) voor de optie Alle bestanden en typ als bestandsnaam isolinux. cfg (2). Bewaar dit bestand weer in de map waarin de image ook staat (3).

Stap 3

Download van deze pagina ook het bestand CDR Tools 2.0.1 en bewaar dit bestand even op het Bureaublad. Na het downloaden dubbelklikt u op het binnengehaalde installatiepakket en wacht u even tot alles op de juiste plek is beland. Blader dan met de Verkenner naar de nieuw gemaakte map cdrtools op de c-schijf en sleep de bestanden mkisoft.exe en cygwin1.dll met de rechter muisknop naar de Windows-map. Normaal gesproken nooit doen (levert onder Vista ook een reeks aan irritante waarschuwingen op), maar nu even wel. Kies de optie Kopiëren in het menuutje dat verschijnt na het loslaten van de muisknop. Klik daarna in het menu Start onder Alle programma's en Bureau-accessoires op Opdrachtprompt. In dit venster verhuist u vervolgens naar de map met de images door de volgende tekst in te typen: z: gevolgd door een druk op Enter en daarna het commando cd 17042008_DUALCORE_ waarbij u de z vervangt door de schijfletter van het station waar u uw image bewaard hebt. Typ eventueel dir gevold door een druk op Enter om de mapinhoud te zien.

Stap 4

Tik - nog altijd in de Dos-prompt - de tekst mkisofs -r -b isolinux.bin -boot-info-table -no-emul-boot -boot-load-size 4 -o ../BurnMe.iso . En dat inclusief de wat verloren spatie en punt aan het eind van de regel! Druk op Enter en er wordt een iso-bestand gemaakt. Dat iso-bestand met de naam BurnMe.iso kunt u vervolgens met bijvoorbeeld Nero op een dvd branden. Klik daarvoor op Nero SmartStart, klik onder Back-up op Schijf kopiëren en daarna op Schijfimage of opgeslagen project. Blader naar het net gemaakte isobestand, selecteer het en volg de instructies.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord