Songteksten voor uw muziekverzameling 2013-11-04T17:02:18

Gratis overstappen van XP naar 'Vista': pimp XP!

Configureren van uw touchpad

Songteksten voor uw muziekverzameling

Songteksten voor uw muziekverzameling

Als er in de bios al speciale meezingvoorstellingen zijn, dan mag een beetje meegalmen achter de monitor toch ook? In zo'n geval is het best handig als u de songteksten hebt. Met EvilLyrics krijgt u die automatisch, mits u de boel als volgt instelt.

Als er in de bios al speciale meezingvoorstellingen zijn, dan mag een beetje meegalmen achter de monitor toch ook? In zo'n geval is het best handig als u de songteksten hebt. Met EvilLyrics krijgt u die automatisch, mits u de boel als volgt instelt.

Stap 1

Voor een en ander automatisch gaat, zult u eerst zelf EvilLyrics moeten downloaden en installeren. Ga naar deze site en klik links in het menu op Download. Via de koppeling Main Site downloadt u een ingepakt installatiebestand.

Stap 2

Pak het bestand evillyrics.zip uit en dubbelklik daarna op de Setup-file om de installatie te starten. Klik op Agree en vervolgens op Next, zodat u bij de stap Language Settings komt. Kies als taal Dutch om EvilLyrics Nederlandstalig te maken en ga verder met Next.

Stap 3

Geef nu aan met welk afspeelprogramma u EvilLyrics wilt gebruiken. Klik op het pijltje naast Optimize for en kies in de lijst uw favoriete speler, bijvoorbeeld Windows Media Player, iTunes of WinAmp. Eventueel past u daarna nog opties aan in het onderliggende vak. Vink in ieder geval de Lyrics Organizer aan, zodat die plugin mee geïnstalleerd wordt (zie Stap 8). Klik tot slot op Install.

Stap 4

Start EvilLyrics. Dat gebeurt automatisch na afloop van de installatie of bij het starten van Windows Media Player. Gebruik anders het menu Start of Bureaubladpictogram. Start ook uw afspeelprogramma en speel een nummer af waarvan u de songtekst wilt zien. EvilLyrics neemt de songtitel en artiestnaam automatisch over van uw afspeelprogramma en zoekt naar een songtekst.

Stap 5

Laat het programmavenster van EvilLyrics op de voorgrond weergeven om de songtekst te lezen. Meezingen maar! Als er genoeg ruimte op uw beeldscherm is, kunt u de vensters van EvilLyrics en uw afspeelprogramma naast elkaar plaatsen. Is de gevonden tekst niet de juiste? Klik dan op de knop Probeer volgende site of druk op F5. Dit kunt u herhalen totdat u (hopelijk) tevreden bent. Met de knop Vernieuw (tweede van links) gaat u weer naar het eerste resultaat.

Stap 6

Houdt u van Nederlandstalige muziek en vindt EvilLyrics daarbij te weinig songteksten? Wijzig dan het sleutelwoord dat bij het zoeken wordt gebruikt van 'lyrics' in 'songtekst'. Klik op de knop Instellingen (die met het paarse tandwiel). Op het tabblad Algemeen klikt u in het vak naast 'Lyrics' en daarin typt u 'songtekst'. Klik op OK en als het goed is krijgt u nu betere resultaten. Als u naar Engelstalige songteksten wilt zoeken, klik dan weer op het pijltje naast het vak en kies voor lyrics. Op eenzelfde manier kunt u het programma finetunen voor het zoeken naar teksten in andere talen - zolang u maar het meest populaire woord voor 'songtekst' in die taal invult.

Stap 7

In het dialoogvenster Opties is veel mogelijk. Markeer het vakje 'Taakbalk loopt door' om toch alle knoppen van de werkbalk te zien als u het programmavenster heel smal maakt. Het is ook handig om de optie 'Zoek bij foute lyrics een week later nog eens' te activeren op het tabblad Opslag. Songteksten worden namelijk bewaard op uw harde schijf zodat ze niet opnieuw gezocht hoeven worden als u het nummer vaker afspeelt. Het activeren van de optie zorgt ervoor dat EvilLyrics alleen zoekt als een 'lege' of mislukte tekst is gedownload. U hoeft zich trouwens geen zorgen te maken over de ruimte die al die teksten innemen op uw harde schijf. Een doorsnee songtekst is maar zo'n twee kilobyte. Zelfs een paar duizend teksten vallen in het niet bij de capaciteit van een beetje recente harde schijf.

Stap 8

Om na verloop van tijd alle opgeslagen teksten te bekijken, start u de EvilLyrics Lyrics Organizer (ELLO). (Dat is een add-on die zeer handig is.) Gebruik daarvoor de knop helemaal links in de werkbalk van EvilLyrics. In ELLO doorzoekt u alle opgeslagen songteksten, door de artiestnaam of de songtitel bij Search in te geven. Teksten die weg mogen, verwijdert u met de knop Delete. Ziet u een fout in een songtekst? Klik dan in de tekst en typ uw verbeteringen. Gebruik daarna de knop Save om de aanpassingen te bewaren. Verbeteringen in een songtekst aanbrengen kan trouwens ook rechtstreeks in EvilLyrics, in dat geval worden ze automatisch bewaard. Veel plezier met uw muziek en zing ze!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord