Synchroniseer uw documenten met Allway Sync 2013-11-04T17:02:46

Wordt nomofobie het Woord van het jaar?

Bijna eenvijfde overstappers te lang zonder verbinding

Synchroniseer uw documenten met Allway Sync

Synchroniseer uw documenten met Allway Sync

Niet alleen Microsoft maakt synchronisatiesoftware. Op internet kwamen we een heleboel pakketten tegen. Hoewel u voor bijna alle programma’s moet betalen, vonden we ook een gratis pakket. Allway Sync biedt veel mogelijkheden en mag door iedere particulier vrij worden gebruikt.

Niet alleen Microsoft maakt synchronisatiesoftware. Op internet kwamen we een heleboel pakketten tegen. Hoewel u voor bijna alle programma’s moet betalen, vonden we ook een gratis pakket. Allway Sync biedt veel mogelijkheden en mag door iedere particulier vrij worden gebruikt.

Stap 1

Bij Allway Sync begint u, nadat u het programma heb geïnstalleerd, met het kiezen van de taal. Onder Language vindt u een lange lijst met talen, waaronder het Nederlands. Dat de software vervolgens in het Nederlands is, is natuurlijk een pre; het programma wordt er een stuk eenvoudiger door.

Stap 2

Dan gaat u nu echt aan de slag. U begint met het aangeven van de bestanden die u wilt synchroniseren. Klik op Bladeren en selecteer de betreffende map op uw computer. In het veld aan de rechterkant van het scherm selecteert u vervolgens via het netwerk de map op de andere pc. Wilt u nog een map aan de synchronisatietaak toevoegen? Klik dan in de werkbalk op Taak, selecteer Geavanceerd en kies vervolgens Voeg synchronisatiemap toe.

Stap 3

Nu de mappen met documenten zijn geselecteerd, klikt u op Analyseren, zodat de software nagaat welke bestanden er in de mappen staan. Vervolgens krijgt u een gedetailleerd overzicht van alle nieuwe bestanden en (on)veranderde documenten. In een lijst laat het programma zien om welke bestanden het gaat, hoe groot ze zijn en wanneer ze voor het laatst zijn gewijzigd. Klikt u nu op Synchroniseren, dan worden alle taken uitgevoerd.

Stap 4

Allway Sync heeft naast de mogelijkheid om een taal te kiezen nog een groot voordeel ten opzichte van Synctoy: automatische synchronisatie. Het programma kan zo worden ingesteld dat het op een betaald tijdstip de synchronisatie uitvoert. Maar het is ook mogelijk het programma zo in te stellen dat het bijvoorbeeld bij elke waargenomen wijziging synchroniseert. Klik hiervoor op Beeld, Opties en Automatische Synchronisatie. Wilt u de synchronisatie dagelijks, wekelijks of maandelijks laten plaatsvinden, dan roept Allway Sync de hulp in van de Windows Taakplanner. Klik in de werkbalk van Allway Sync op Beeld en kies Opties. Selecteer Automatische synchronisatie en zet een vinkje bij Gebruik Windows Taakplanner. Kies tenslotte Configureer. Vervolgens geeft u aan wanneer de taken moeten worden uitgevoerd.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord