Synchroniseer uw documenten met Synctoy 2013-11-04T17:02:45

Gegevens samenvoegen in Office 2007: verzendlijsten

Verstuur grote bestanden met Pando

Synchroniseer uw documenten met Synctoy

Synchroniseer uw documenten met Synctoy

Synctoy blijkt veel gebruiksvriendelijker. Het is een gratis programma van Microsoft waarmee u bestanden en mappen kopieert, synchroniseert en onderhoudt. Op het moment van schrijven wordt versie 1.4 van Synctoy aanbevolen, maar wij maakten alvast gebruik van bètaversie 2.0, te vinden op tinyurl.com/347zqh.

Synctoy blijkt veel gebruiksvriendelijker. Het is een gratis programma van Microsoft waarmee u bestanden en mappen kopieert, synchroniseert en onderhoudt. Op het moment van schrijven wordt versie 1.4 van Synctoy aanbevolen, maar wij maakten alvast gebruik van bètaversie 2.0, te vinden op tinyurl.com/347zqh. Niet alleen omdat deze versie waarschijnlijk geen bèta meer is als u dit blad in handen hebt, maar ook omdat hij een aantal belangrijke nieuwe mogelijkheden bevat. Hernoemde of verwijderde mappen worden in deze versie bijvoorbeeld automatisch bijgewerkt, maar ook gewijzigde stationsletters worden herkend. Hier volgen enkele stappen.

Stap 1

Nadat u het programma hebt gedownload en geïnstalleerd, vraagt het u een Folder Pair te maken. Klik op Create new Folder Pair en zoek via Browse de twee mappen op waarin de documenten staan die u synchroon wilt houden.

Stap 2

Vervolgens krijgt u drie opties: Synchronize, Echo en Contribute. Bij de eerste wordt de inhoud van twee mappen gelijk gehouden. Bij Echo worden alleen de bestanden van één map, naar een andere locatie gekopieerd; een backup eigenlijk, waarbij hernoemde en verwijderde bestanden worden bijgewerkt. Contribute is hetzelfde als Echo, alleen worden er geen bestanden verwijderd. In dit geval kiezen we dus voor Synchronize.

Stap 3

Nu laat het programma in een overzicht uw instellingen zien. U hebt nu één mappenpaar (Folder Pair) aangemaakt, maar u kunt ook meerdere mappen met elkaar laten synchroniseren. Voordat u het programma z'n gang laat gaan, toont een klik op Preview u desgewenst welke handelingen het programma gaat verrichten. De software laat dan precies zien welke bestanden worden bijgewerkt. Bent u het er niet mee eens, dan kunt u dat nu nog wijzigen. Klik tenslotte op Run om de actie uit te voeren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord