Systeemvak op dieet 2013-11-04T16:14:18

VRIJDAGMIDDAG WEGGEEF-ACTIE!

Nog meer mogelijkheden van [WINKEY]

Systeemvak op dieet

Systeemvak op dieet

Tijdens het starten van Windows 7 worden enorm veel processen geactiveerd. Veel van die processen draaien geruisloos mee in de achtergrond. Er zijn echter ook processen die hun aanwezigheid kenbaar én zichtbaar maken. In het Systeemvak.

Tijdens het starten van Windows 7 worden enorm veel processen geactiveerd. Veel van die processen draaien geruisloos mee in de achtergrond. Er zijn echter ook processen die hun aanwezigheid kenbaar én zichtbaar maken. In het Systeemvak.Het Systeemvak van Windows 7 bevindt zich aan de rechterkant van de Taakbalk. In dat Systeemvak vindt u onder andere de systeemtijd en ook worden er pictogrammen getoond van actieve processen en programma’s. Gaandeweg (= doordat u steeds programma’s installeert) zult u merken dat het Systeemvak meer en meer vervuild raakt. Herkent u dit? Doet u dan het volgende:

  • Stap 1: Klik de Taakbalk aan met de rechter muisknop en kies voor de contextmenu-optie ‘Eigenschappen’.
  • Stap 2: Als het dialoogvenster ‘Eigenschappen voor Taakbalk en menu Start’ verschijnt, klik dan bij het tabblad ‘Taakbalk’ op de knop ‘Systeemvak’ (zie afbeelding).
  • Stap 3: En vervolgens kunt u per geactiveerd proces aangeven of er wel of geen pictogram en meldingen moeten worden getoond (zie afbeelding). (Haal vooral het vinkje weg dat voor de optie ‘Altijd alle pictogrammen op de Taakbalk weergeven’!)
Met als gevolg dat u het Systeemvak slechts voorziet van de pictogrammen waar u écht iets aan heeft. Alle onnodige en zelden gebruikte pictogrammen – en meldingen - verdwijnen naar de achtergrond. Hoewel? Via het Systeemvak kunt u er altijd weer bij komen (zie afbeelding)!

100032_TAFBEELDING_1100032_TAFBEELDING_2100032_TAFBEELDING_3

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord