Uw data op safe! (Deel 2) 2013-11-04T17:02:34

Microsoft komt met OLED32B.DLL-patch

Uw data op safe! (Deel 1)

Uw data op safe! (Deel 2)

Uw data op safe! (Deel 2)

In het eerste deel van deze workshop zijn we al aan de slag gegaan met het versleutelprogramma TrueCrypt. In dit tweede deel gaan we daarmee verder.Stap 1[afbeelding1]Nu moet de locatie voor het nieuwe opslagvolume worden ingesteld. Die locatie is een verwijzing naar een bestand ergens op uw harde schijf of op uw usb-stick. 

In het eerste deel van deze workshop zijn we al aan de slag gegaan met het versleutelprogramma TrueCrypt. In dit tweede deel gaan we daarmee verder.

Stap 1

Nu moet de locatie voor het nieuwe opslagvolume worden ingesteld. Die locatie is een verwijzing naar een bestand ergens op uw harde schijf of op uw usb-stick.

Stap 2

U bent er nog niet. Voordat het opslagvolume daadwerkelijk wordt gecreëerd, moet u aangeven op welke wijze u de gegevens wilt versleutelen. Daarvoor kunt u bij de sectie 'Codering Algoritme' aangeven welke versleutelmethode u wilt gebruiken.

Stap 3

De volgende stap is het reserveren van de gewenste hoeveelheid opslagruimte voor het TrueCrypt-opslagvolume. De wizard laat de hoeveelheid beschikbare opslagruimte zien, waarna u kunt instellen hoe krap of ruim u het hebben wilt. Als u het bestand dat zal worden aangemaakt wilt transporteren, dient u natuurlijk rekening te houden met de maximale opslagcapaciteit van uw 'transportmiddel'.

Stap 4

Uiteraard moet er een wachtwoord op het nieuwe opslagvolume worden gezet. TrueCrypt gebruikt graag een zeer lang wachtwoord. Hoe langer het wachtwoord immers is, des te moeilijker het is om de sleutel te kraken.

Stap 5

Het nieuwe versleutelde opslagvolume dient tot slot nog te worden geformatteerd. Tijdens het formatteren wordt het opgegeven bestand aangemaakt en reeds versleuteld. Even geduld, want daar is TrueCrypt wel even mee bezig.

Stap 6

Om TrueCrypt te kunnen benaderen via de Windows Verkenner, moet de hierboven gebouwde bestandscontainer worden gekoppeld oftewel 'gemount'. Dat gaat zo: Met behulp van de knop Selecteer Bestand verzorgt u een verwijzing naar de TrueCrypt-bestandscontainer die inmiddels klaarstaat op uw harde schijf.

Stap 7

Selecteer een nog niet gebruikte stationsletter door deze aan te klikken met behulp van de linkermuisknop.

Stap 8

Druk op de knop 'Koppel' om de stationsletter en de bestandscontainer te koppelen.

Stap 9

Zoals verwacht, zal TrueCrypt om een wachtwoord vragen voordat de bestandscontainer kan worden gekoppeld. U kent dat wachtwoord, want u hebt het pal hierboven 'op' de bestandscontainer gezet.

Stap 10

Het resultaat is een nieuw opslagvolume dat u tegenkomt in de Windows Verkenner. Niet zomaar een opslagvolume, maar door TrueCrypt versleuteld en dus een veilige bewaarplaats! Vanaf nu is het in principe niet spannend meer. Alleen als u het juiste wachtwoord invoert, kunt u bij de gegevens komen die in de TrueCrypt-bestandscontainer zijn opgeslagen. Die bestandscontainer kunt u eenvoudig meenemen naar elders. Zij het dat elders dan ook een versie van TrueCrypt moet draaien, waarbij u uiteraard ook eerst het correcte wachtwoord dient in te voeren.

Klik hier voor het eerste deel van deze workshop.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord