Kleine bedragen overboeken met Twyp 2016-01-19T14:06:59

Dvd's kijken in Windows 10 met VLC

Review: Huawei Nexus 6P

Kleine bedragen overboeken met Twyp

Kleine bedragen overboeken met Twyp

De ING heeft een nieuwe app uitgebracht waarmee je makkelijk kleine bedragen over kunt maken naar je vrienden, zonder dat je iemands IBAN nodig hebt. Handig als je iemand wil terugbetalen voor een etentje of voor de boodschappen. De app heet Twyp, en daar wilden we natuurlijk meer van weten.

Downloaden en Installeren
Twyp staat voor The Way You Pay, en is ontwikkeld door ING. Je kunt de app downloaden uit de Play Store en uit de App Store en is gratis. Hoewel de app ontwikkeld is in opdracht van ING, hoef je geen ING-klant te zijn om gebruik te maken van Twyp.

Koppelen
Wanneer je Twyp hebt geïnstalleerd vraagt de app om je telefoonnummer. Je krijgt een sms met een code die je in Twyp moet invoeren. Vervolgens vraagt Twyp om je naam en emailadres en moet je een beveiligingscode instellen, dan is de app klaar voor gebruik.

Opladen
Twyp werkt met een tegoed, vergelijkbaar met de inmiddels overleden chipknip. Dus voordat je betalingen kunt uitvoeren moet je geld overmaken naar je Twyp-account. Door op de avatar boven ‘saldo’ te klikken kun je geld overmaken of aanvullen. Dit is mogelijk met iDEAL of een creditcard. Je mag jaarlijks maximaal € 1000 overmaken met Twyp, dus je moet zorgen dat je anderen niet te veel laat voorschieten.

iDEAL of creditcard
Je kunt je saldo met iDEAL of een creditcard opladen. Voor iDEAL wordt je na het selecteren van je bank naar een externe website gebracht om de betaling te voltooien. Voor het betalen met creditcard blijf je gewoon binnen de app, wel moet je net als bij iDEAL je persoonlijke Twyp-code invoeren voor je kunt opladen.

Betaling uitvoeren
Om een betaling uit te voeren moet je terug naar het hoofdscherm en op het plus-teken rechts onderin tikken. Vervolgens selecteer je een persoon uit je telefooncontacten en kun je een chatbericht versturen naar iemand die Twyp heeft of een uitnodiging. Om te betalen tik je op de knop rechtsonder en vul je het bedrag in dat je wil overmaken. Alle transacties verschijnen op het home-scherm als ze voltooid zijn.

Geld terugstorten
Wanneer je geld overhoudt na een betaling of veel geld hebt ontvangen, dan kun je geld terugstorten naar je bankrekening. Je klikt op terugstorten op je profielpagina en vult het bedrag en je IBAN in. De transactie moet je bevestigen met je Twyp-code en dan wordt het geld binnen een paar dagen op je bankrekening gestort.

Is Twyp veilig?
Volgens ING is Twyp net zo veilig als internetbankieren. Je moet wel zorgen dat je een goede vergrendeling op je telefoon hebt, want de veiligheidscode in Twyp zelf is makkelijk te omzeilen.

Je kunt de veiligheidscode veranderen door ‘op code vergeten’ te tikken, je krijgt dan een nieuwe activatiecode binnen waarmee je de code opnieuw kunt instellen. Kwaadwillenden kunnen op deze manier dus ook de code veranderen als ze eenmaal in je telefoon zijn.

Wat kost Twyp?
De app is gratis en ook voor de transacties betaal je niets, maar wat is dan het verdienmodel? Je gegevens worden niet aan derden verkocht, maar worden wel gebruikt binnen ING. Je kunt dus reclame krijgen voor andere diensten van de bank. Bijvoorbeeld: promotie voor diensten van ING voor Twyp-gebruikers die nog geen klant zijn bij de bank.

The Way You Pay
Twyp is nieuw, maar in 2000 lanceerde ING ook een betaaldienst onder dezelfde naam. Toen ging het om een dienst voor ondernemers, om hun klanten makkelijk online te laten betalen. Een woordvoerder van de bank laat weten dat Twyp nu enkel op transacties tussen particulieren is gericht.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord