WhatsApp: Foto's en video's verwijderen werkt als volgt 2020-11-06T10:07:28

PowerPoint: kaartgrafiek

PowerPoint: Geavanceerde Morphing-overgang

WhatsApp: Foto's en video's verwijderen werkt als volgt

WhatsApp: Foto's en video's verwijderen werkt als volgt

De foto's en video's die je op WhatsApp doorgestuurd krijgt, kunnen ongemerkt nogal wat ruimte op je smartphone innemen. Wil je die opslagruimte weer terug, dan is daar binnen de app nu een eenvoudige manier voor.

Open WhatsApp en tik rechts boven naast het vergrootglas op de bolletjes. Kies Instellingen, Opslag en datagebruik. Daarna Opslag beheren. Een overzicht opent met alle multimedia die per contact of chatgroep uitgewisseld is. Vervolgens zijn deze bestanden individueel te verwijderen of met meerdere tegelijk, door er op te tikken en het prullenbak-icoontje te kiezen.

Bezem erdoor

De optie Alles selecteren is het meest rigoureus, handig als je acuut ruimtetekort hebt. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om alleen beelden te verwijderen die ouder zijn dan een jaar. Tik bovenin op de drie horizontale streepjes en selecteer Sorteren op: Oudste. Of op Grootste als je meteen wilt zien welke bestanden de meeste ruimte innemen. 

Automatisch downloaden

Hoe zorg je er nu voor dat je dit in de toekomst niet elkens opnieuw hoeft te doen? Dit regel je onder Opslag en datagebruik bij de opties onder Media automatisch downloaden. Schakel hier bijvoorbeeld uit dat video's altijd worden gedownload wanneer je met wifi verbonden bent. Deze bestanden nemen namelijk over het algemeen de meeste ruimte in. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord