WhatsApp beveiligen met vingerafdruk doe je zo 2019-11-04T09:18:11

Sandisk Extreme Pro-geheugenkaartje nu tot 1 TB

Google is nieuwe eigenaar van Fitbit

WhatsApp beveiligen met vingerafdruk doe je zo

WhatsApp beveiligen met vingerafdruk doe je zo

WhatsApp is voortaan te beveiligen met een vingerafdruk. Op die manier houd je de inhoud van berichten privé. Hoe je een en ander instelt, komt in dit artikel aan bod.

Sinds augustus bestaat de optie voor het beveiligen van WhatsApp met je vingerafdruk al. Je moest daarvoor alleen wel bètatester van de app zijn. Nu volstaat het om de nieuwste versie van de reguliere app te draaien. Je kunt WhatsApp eventueel via de Play Store handmatig updaten, maar in principe wordt de update automatisch geïnstalleerd. 

Vingerafdruk instellen 

Open WhatsApp en tik rechts bovenin op de drie bolletjes. Een menuutje klapt uit. Tik onderaan op Instellingen, gevolgd door Account, Privacy. De onderste optie in dit menu - mogelijk moet je een stukje scrollen - is Vingerafdrukvergrendeling. Standaard is deze Uitgeschakeld.

Duik dit menu in en zet het schuifje aan achter Ontgrendelen met vingerafdruk. Houd daarna je duim op de fysieke scanner van je telefoon, zoals je vermoedelijk ook je toestel normaliter ontgrendeld. Op zich ben je nu klaar, maar er komen ook wat opties bij.

Zo is in te stellen hoe vaak je wil dat om een vingerafdruk wordt gevraagd. Om de minuut, om het half uur of zelfs iedere keer dat WhatsApp opent. Zet je daarnaast het schuifje uit achter Inhoud tonen in meldingen, dan worden notificaties op het homescherm geanonimiseerd.

Tweestapsverificatie

Wil je de app nog verder dichttimmeren voor onbevoegden, dan kun je tweestapsverificatie voor WhatsApp instellen. Dat ken je waarschijnlijk wel van e-mailaccounts en dergelijke. Toegang is dan alleen te verkrijgen na het invoeren van een extra pincode.

Je vindt de optie onder Instellingen, Account, Verificatie in twee stappen. Wil je meer weten, dan verwijzen we je graag door naar het volgende artikel: Beveilig WhatsApp met tweestapsverificatie.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord