Windows 10: Bestanden en mappen uit Snelle toegang verwijderen 2015-08-12T16:51:37

Windows 10: Snelle toegang vervangen voor Deze pc in Verkenner

Horizon-app van Ziggo laat abonnees tot 7 dagen programma's terugkijken

Windows 10: Bestanden en mappen uit Snelle toegang verwijderen

Windows 10: Bestanden en mappen uit Snelle toegang verwijderen

Een handige nieuwe functie in Windows 10 is de 'Snelle toegang' in de Verkenner. Hier staan de mappen en bestanden die je het vaakst opent bij elkaar, zodat je er niet telkens om hoeft te zoeken. Wil je niet dat de mensen waarmee je de pc deelt dat kunnen zien, of gebruik je het gewoon niet? Zo zet je het uit.

Open de Verkenner via de taakbalk of via de toetsencombinatie Windows-toets + E. Bovenin kies je voor Beeld, gevolgd door Map- en zoekopties wijzigen.

Je komt direct uit bij het tabblad Algemeen. Haal onder Privacy de vinkjes weg voor Recentelijk gebruikte bestanden/mappen weergeven in Snelle toegang. Bevestig met OK.

Het enige wat overblijft, zijn de standaard locaties Bureaublad, Downloads, Documenten en Afbeeldingen.

Handmatig aanpassen

Vind je de Snelle toegang toch wel handig, maar wil je specifieke mappen en bestanden er liever niet in hebben? Dan kun je dat ook handmatig aangeven, per bestand of per map. Klik er met de rechtermuisknop op en kies bovenaan voor Van Snelle toegang losmaken.

Andersom werkt het ook. Pikt Windows 10 niet de juiste map op die je graag in Snelle toegang wil. Doe dan hetzelfde als hierboven beschreven, maar kies voor Aan Snelle toegang vastmaken.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord