Alle Yahoo-accounts gehackt: Zo beveilig je je account 2017-10-06T10:06:23

Review: Huawei Y7

Nieuwe emoji voor WhatsApp

Alle Yahoo-accounts gehackt: Zo beveilig je je account

Wachtwoord wijzigen en tweestapsverificatie aanzetten

Alle Yahoo-accounts gehackt: Zo beveilig je je account

Dinsdag werd bekend dat bij de grootschalige Yahoo-hack in 2013, houd je vast, gegevens van alle gebruikers op straat zijn komen te liggen. Allemaal. Dus gebruik je Yahoo en had je nog geen extra beveiliging doorgevoerd? Dan is het slim om zo snel mogelijk naar je instellingen te kijken en je wachtwoord te veranderen. Daar helpen we je natuurlijk graag bij. Zo verander je je Yahoo-wachtwoord en stel je een betere beveiliging in.

Wat is er precies gebeurd?

Yahoo is in 2013 getroffen door een grote hack, waarbij de accountgegevens van liefst een miljard gebruikers zijn buitgemaakt. Naar nu blijkt is iedereen die toen een account had getroffen, dus je doet er sowieso goed aan je wachtwoord te wijzigen en je beveiliging op te schroeven. 

Wil je meer details over de meest recente hack? Dan kun je die lezen in dit artikel van onze collega's van PCM.

In dit artikel kijken we puur naar het beveiligen van je account. Dat doe je zo:

Ga naar Yahoo.com en klik rechtsboven op 'Sign in'. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Je krijgt hier ook al een waarschuwing over de recente hack, met een waarschuwing over wat je kunt en moet doen.

Negeer het schokkende nieuws over 'Brangelina' en klik hier daarna op 'Account info' .


Je ziet hier informatie over je account. Laten we eerst even kijken of er iets vreemds aan de hand is met je account. Dat doe je door links naar 'Recent activity' te gaan.

Je ziet daar de meest recente veranderingen in je account: Wanneer je voor het laatst bijvoorbeeld je wachtwoord hebt veranderd, en hoe dat gebeurde (bijvoorbeeld via email, of juist via de website).

Controleer of deze informatie klopt. Zie je hier iets geks tussen staan? Dan ben je misschien slachtoffer van de hack. Meld dat in dat geval aan Yahoo. Dat kan hier. Controleer dan ook in je mailbox of je vreemde dingen ziet, zoals emails die ineens zijn verdwenen, of dat er vreemde dingen in je verzonden emails staan.

 

 

 

Je wachtwoord veranderen

Dit is gelijk een goed moment om je wachtwoord te wijzigen. Dat is sowieso nodig. Je doet dat door boven op 'Change password' te klikken, of door direct naar deze site te gaan.

Je krijgt hier een pop-up te zien waar je je nieuwe wachtwoord kunt invoeren. Doe dat, en klik op 'Continue'.

 

 


Je krijgt hier meteen ook de vraag of je een aantal extra beveiligingsvragen wil instellen. Dat is slim, want daarmee kun je later toegang tot je account terugkrijgen als je er om wat voor reden dan ook buiten wordt gesloten.

 

 

 

 

Tweestapsverificatie instellen

Nu je je wachtwoord veranderd hebt, is het slim om tweestapsverificatie in te stellen. Dat betekent dat je niet alleen een wachtwoord nodig hebt om in te loggen, maar ook een extra code die in dit geval per sms naar je verstuurd wordt. Op die manier kan iemand niet zomaar binnenkomen, ondanks dat hij je wachtwoord heeft gestolen.

Je stelt tweestapsverificatie in door links naar 'Account security' te gaan, en het vinkje aan te zetten bij 'Two-step verification'.

 

 


Je krijgt nu een pop-up te zien waar je je telefoonnummer moet invoeren. Als je dat doet, ontvang je per sms een bevestigingscode. Voer die in, en klik op 'Verify'.

 

 

 

 

Unieke app-wachtwoorden

Je krijgt hier een nieuwe pop-up te zien, die misschien wel of misschien niet relevant is. Hij is bedoeld voor wanneer je je Yahoo-account hebt gekoppeld aan andere diensten zoals Outlook, of het hebt ingesteld op je telefoon. In dat geval moet je na je tweestapsverificatie inschakelt een nieuw uniek wachtwoord maken per dienst. Wil je Yahoo op je iPad gebruiken, dan moet je daar niet je Yahoo-account gebruiken maar je unieke wachtwoord dat je hier maakt.

Mocht je je wachtwoorden vergeten, geen nood. Je vindt ze ook terug, en kunt nieuwe aanmaken, in het scherm met 'Account security' waar we net ook al zaten.

 

 

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord